Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jak zrobic przerembel?
Wędkarstwo - Forum Wędkarskie > Metody > Wędkarstwo podlodowe
adams1999
nie posiadam swidra a bym chciał sprubowac sil w podlodowej metodzie
nieoplaca mi sie kupywac swidra bo jest drogi a pozatym mój kolega ma ale teraz wyjechal i wrac dopiero na wiosne ;( moze znacie jakies inne sposoby na zrobienie przerembla
Anonymous
Siekiera.Ja nia kilka lat przereble robilem,ale jak lod ma kolo 30 cm to sie trzeba troche umachac:)icon_smile.gif:)Ale gdy jest cienszy polecam, chyba ze sobie zrobisz pierchnie.
slaws13
ja kiedys robilem przerębel ''maizlem''ale wpadłem wkońcu do wody i kupiłem sobie świder
piotrek_pisz
Możesz kupić na jakiś złomie kawałek prętu na jednym z końców troche zaostrzyć, zaś na drugim dospawać jakąś rączkę ale wygiąć poprostu.I gotowe icon_wink.gif

CYTAT
ja kiedys robilem przerębel ''maizlem''ale wpadłem wkońcu do wody i kupiłem sobie świder

A co to takiego ten cały maizel kojarzy mi się z bajzlem ehhe icon_mrgreen.gif
jaguar56
Wydaje mnie się że to rodzaj pierzchnii zrobionej z pilnika albo przecinaka.
KWICUR89
Maizelk to zwykły przecinak do metalu (drutu) lub betonu icon_smile.gif
Hiroszi
Ja bym pożyczył od innego wędkarza łowiącego niedaleko... no chyba że na danym zbiorniku jesteśmy sami.
tommi2402
przerebel mozesz zrobic siekierka pierzchnia lub swidrem icon_razz.gif pozdro
wahlul
CYTAT(Anonymous @ sob, 28 sty 2006 - 23:46) *
Siekiera.Ja nia kilka lat przereble robilem,ale jak lod ma kolo 30 cm to sie trzeba troche umachac:)icon_smile.gif:)Ale gdy jest cienszy polecam, chyba ze sobie zrobisz pierchnie.

CYTAT(tommi2402 @ pon, 24 mar 2008 - 22:42) *
przerebel mozesz zrobic siekierka pierzchnia lub swidrem icon_razz.gif pozdro

Nie wiem, czy wiecie, ale rąbanie przerębli siekierą zagraża życiu ryb jak i ich spłoszeniem z łowiska. Najlepszy jest świder lub pierzchnia.
dekosz
A mi się przypomniała akcja jak wraz z bratem i kumplem robiliśmy dziurę młotkiem icon_mrgreen.gif icon_eek.gif To dopiero było coś icon_biggrin.gif
tracjan
moze jak przyjaciele zza wschodniej granicy---ogniskiem, a w miedzy czasie kilebaski, chalwa i......kwas chlebowy icon_eek.gif
----widzialem na wlasne oczy!!!!
pacokrak
hehe moj szwagier robil pila lancuchowa.... to byla jazda icon_biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.