nie posiadam swidra a bym chciał sprubowac sil w podlodowej metodzie
nieoplaca mi sie kupywac swidra bo jest drogi a pozatym mój kolega ma ale teraz wyjechal i wrac dopiero na wiosne ;( moze znacie jakies inne sposoby na zrobienie przerembla
Siekiera.Ja nia kilka lat przereble robilem,ale jak lod ma kolo 30 cm to sie trzeba troche umachac:):)Ale gdy jest cienszy polecam, chyba ze sobie zrobisz pierchnie.
slaws13
Sat, 22 Mar 2008 - 20:04
ja kiedys robilem przerębel ''maizlem''ale wpadłem wkońcu do wody i kupiłem sobie świder
piotrek_pisz
Sun, 23 Mar 2008 - 13:15
Możesz kupić na jakiś złomie kawałek prętu na jednym z końców troche zaostrzyć, zaś na drugim dospawać jakąś rączkę ale wygiąć poprostu.I gotowe
CYTAT
ja kiedys robilem przerębel ''maizlem''ale wpadłem wkońcu do wody i kupiłem sobie świder
A co to takiego ten cały maizel kojarzy mi się z bajzlem ehhe
jaguar56
Sun, 23 Mar 2008 - 17:10
Wydaje mnie się że to rodzaj pierzchnii zrobionej z pilnika albo przecinaka.
KWICUR89
Sun, 23 Mar 2008 - 18:16
Maizelk to zwykły przecinak do metalu (drutu) lub betonu
Hiroszi
Sun, 23 Mar 2008 - 21:32
Ja bym pożyczył od innego wędkarza łowiącego niedaleko... no chyba że na danym zbiorniku jesteśmy sami.
tommi2402
Mon, 24 Mar 2008 - 21:42
przerebel mozesz zrobic siekierka pierzchnia lub swidrem pozdro
wahlul
Wed, 05 Nov 2008 - 00:41
CYTAT(Anonymous @ sob, 28 sty 2006 - 23:46)
Siekiera.Ja nia kilka lat przereble robilem,ale jak lod ma kolo 30 cm to sie trzeba troche umachac:):)Ale gdy jest cienszy polecam, chyba ze sobie zrobisz pierchnie.
CYTAT(tommi2402 @ pon, 24 mar 2008 - 22:42)
przerebel mozesz zrobic siekierka pierzchnia lub swidrem pozdro
Nie wiem, czy wiecie, ale rąbanie przerębli siekierą zagraża życiu ryb jak i ich spłoszeniem z łowiska. Najlepszy jest świder lub pierzchnia.
dekosz
Wed, 05 Nov 2008 - 00:56
A mi się przypomniała akcja jak wraz z bratem i kumplem robiliśmy dziurę młotkiem To dopiero było coś
tracjan
Wed, 05 Nov 2008 - 04:51
moze jak przyjaciele zza wschodniej granicy---ogniskiem, a w miedzy czasie kilebaski, chalwa i......kwas chlebowy ----widzialem na wlasne oczy!!!!
pacokrak
Wed, 05 Nov 2008 - 17:51
hehe moj szwagier robil pila lancuchowa.... to byla jazda
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.