Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Spławik pod lodem
Wędkarstwo - Forum Wędkarskie > Metody > Wędkarstwo podlodowe
Anonymous
04.02.2006r w sobotę jade na Śniardwy na zawody podlodowe możecie mi pomóc jaki zestaw proszę będe bardzo wdzięczny:)
Anonymous
jakie zanęty dodatki i tego typu sprawki
A_post_oł
Czy to są zawody koła PZW czy jakieś inne, chodzi mi o regulamin bo nie chcę ci fałszywie doradzić
Anonymous
są to zawody koła pzw chodzi mi tylko oto żebym nie wypadł źle są to moje początki z wędkarstwem podlodowym jeżeli można to prosze o dokładne porady dzięks:0
A_post_oł
Czy masz jakąś orientację na temat łowiska, głębokość, jakie ryby? ile tur zawodów.

Tu masz Regulamin podlodowy PZW

Wynikaja z niego następujące kwestie:
musisz mieć świder
musisz mieć 10 m linkę asekuracyjną
nie wolno stosować podpórki do wędki
wolno stosować zanętnik denny
nie wolno stosować zanętników pływających
jedyna dopuszczalna metoda to mormyszka (to muszę jeszcze sprawdzić)
o zasadach wiercenia dziur pisze w regulaminie, przeczytaj bardzo dokładnie.

Sprawa nęcenia, jeden litr ochotki i 0,5 litra innych robaków na turę, radzę być przygotowanym i mieć tyle w dobrej termotorbie, żeby nie zamarzły.
Niestety zawody wygrywa sie nęceniem.

Możesz sobie przeczytać mój artykuł Zanętnik denny
Warto mieć na zawody do precyzyjnego podawania zanęty, głównie ochotki.
grycu
Jak już wspomniałem zawody odbywają się na jeziorze Śniardwy dokładniej gdzieś koło Popielna. Z tego co mi wiadomo zawody mają być dwuturowe jedna tura ma trwać 2h i metoda wędkowania jest dowolna spławik lub mormyszka icon_cool.gif Najczęściej łowione tam ryby to płotki okonie i leszcze
Anonymous
Na zezwoleniu w jez. Śniardwy pisze czerwonym, pogrubionym drukiem: "Wprowadza się całkowity zakaz używania zanęt wędkarskich". A tak dokładniej mówiąc, zawsze tak było.
Anonymous
POWIEM----K A S Z M A R
Corristo
Jak to koszmar? Powiedz jakie ryby, ile ryb, i jak mocno się organizatorzy naciachali icon_wink.gif .
pifko
Grycu do jakiego koła należysz?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.