Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wiadro Zanętowe - Zapach
Wędkarstwo - Forum Wędkarskie > Czym zanęcić i co na hak założyć > Zanęty
G.T.
Witam,
nie bardzo wiedziałem w jakiej kategorii umiścić post, myślę, że ta jest najbardziej zbliżona do mojego pytania.
Dostałem piękny zestaw wiadro+miska+pokrywka, no i mam problem. Wszystkie te rzeczy brzydko pachną "plastikiem".
Znacie jakiś skuteczny sposób na pozbawienie się tego smrodku?
Czy może rybą to nie bedzie przeszkadzało?
Jakie macie zdania na ten temat?
Pozdrawiam! icon_biggrin.gif
Xion
CYTAT(G.T. @ śro, 24 wrz 2008 - 00:36) *
Witam,
nie bardzo wiedziałem w jakiej kategorii umiścić post, myślę, że ta jest najbardziej zbliżona do mojego pytania.
Dostałem piękny zestaw wiadro+miska+pokrywka, no i mam problem. Wszystkie te rzeczy brzydko pachną "plastikiem".
Znacie jakiś skuteczny sposób na pozbawienie się tego smrodku?
Czy może rybą to nie bedzie przeszkadzało?
Jakie macie zdania na ten temat?
Pozdrawiam! icon_biggrin.gif

Jak bylem dzieciakiem jezdzilem na obozy wedkarskie organizowane przez lodzkie pzw ( i pana R.Bekiera ) i byla kiedys taka sytuacja ze dziaddek dal jednemu z uczestnikow zanete w wiadereczku po pewnym proszku niestety zanete przepieknie pachniala wlasnie tym specyfikiem wiec na podstawie tego doswiadczenia mysle ze moze to wplywac . Sproboj moze wyparzyc to wiadro duza iloscia goracej wody i wyszorowac pisaskiem jak nie pomoze zrob maly test rozrob w tym jakas bulke tarta zostaw w nim na noc jezeli rano nie przesmierdnie to msyle ze zapach nie bedzie wpplywal.

Pozdro
wędkarz101
Ja ostatnio kupiłem wiadro w MAKRO 20 l. za podajże 9zł .
I strasznie śmierdziało...
Wystawiłem na 3-4 dni na balko i go nie ruszalem.
Smród zniknął...
BMLipień
szczybciej bedzie jak je wyparzysz
wiesiek
Możesz też pozbyć się tego zapachu wsypując trochę zanęty . Przykryć wiadro i po 2-3 dniach powinno być ok.
krzys_u
ja takie wiaderko najpierw wyparzyłem, a potem wlałem wody z dodatkiem melasy, postawiłem na 1 dzień
.. i wiadro "dotarte" icon_smile.gif
Wiarus
Nie nic się nie stanie jak wsypiesz zanętę z atraktorami to zacznie pachnieć ładnie tylko dodaj do zanęty Gardonix lub Roacha albo Wanili. icon_biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.