Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ulepszanie Zanęty.
Wędkarstwo - Forum Wędkarskie > Czym zanęcić i co na hak założyć > Zanęty
tomek20stencel5
Kupiłem ostatnio zanętę dragona - Dragon Magnum Standard. Na początek chciałem się zapytać czy to dobra zanęta - oczywiście nie Sensas, ale czy jest lepsza od np. Trapera. Chciałbym się też zapytać jak mógłbym ją ulepszyć domowym sposobem, bez żadnych wymślnych dodatków. Będę łowił głównie płocie i leszcze, na skarju rzeki i jeziora - no taki wpływ. Dlatego jak uatrakcyjnić zanętę i czym najlepiej łowić.
szczuro0809
ja do niej dodawalem cynamon i zułtka
tomek20stencel5
A czy są to dobre zanęty, jak na swoją cenę??
ridickrafal
CYTAT(tomek20stencel5 @ nie, 17 sie 2008 - 20:46) *
A czy są to dobre zanęty, jak na swoją cenę??

Ja bym wybrał Gutka za tą cenę icon_biggrin.gif
arti.ch
Bardzo dobrym dodatkiem do zanęt są płatki owsiane, trzeba pamiętać jedynie że jeśli są zbyt suche to wypływają do góry. Dobrze wymieszaj zanętę z odpowiednią ilością wody i gotowe icon_wink.gif
ps. brania często następują z opadu. Jeśli łowisz na pławik możesz stosować płatki jako przynętę.
tomek20stencel5
A te platki trzeba jakoś rozmoczyć? Ile ich trzeba dodać do zanęty.
s7n
wystarczy ze rozrobisz zanete tzn. dodasz wode i dokladnie wymieszasz a nastepnie odczekasz kilkanascie minut az skladniki dobrze nasiakna, nie dodawaj ich zbyt duzo poniewaz platki owsiane moga zbyt bardzo skleic zanete, ogolnie na forum jest sporo napisane na temat zanet wystarczy poszukac, mozesz dodac ochotki, kawalki czerwonych robakow, bulke tarta, slonecznik, ugotowany peczak, biszkopt, kolendra, konopia, sporo mozliwosci i kombinacji wiec do dziela icon_biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.