Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kulki Proteinowe
Wędkarstwo - Forum Wędkarskie > Czym zanęcić i co na hak założyć > Przynęty
fRRRjkE
Jak sie robi proste kulki proteinowe?
Czy mozna zrobic kulki ze zwyklych rzeczy typu Jajka, maka, woda, jakis atraktor?
Potrzebuje czegos takiego na liny
;p
Tam gdie lowie jedyna rybqa jest : Okion, wzdreega ploc, lin rzadziej spotykany szczupak i kr±p
a na robaki czerwone, mady, ciasto odrazu dopadaja wlasnie wzdrazki i ploteczki, jak temu zapobiec nie zmniejszajac iloisci bran ;]

Jak zrobic takie kulki i z najprostrzych arttykulow spozywczych?
jak to moze wtygladac?
Paszczet
Daje uci±ć sobie szczytówke ulubionego wędziska, że na forum s± przepisy na kulki, więc poszukaj icon_wink.gif .
fRRRjkE
Ja chce jakies proste a nie 150 roznych rzeczy ktoruch sie nie znajdzie w sklepie spozywczym
jaguar56
CYTAT(fRRRjkE @ pi±, 13 cze 2008 - 17:51) *
Ja chce jakies proste a nie 150 roznych rzeczy ktoruch sie nie znajdzie w sklepie spozywczym

Wystarczy poszukać. Oto przepisy po 60 sekundach "szukania" icon_biggrin.gif :
1.

30% m±ki kukurydzianej
20% m±ki pszennej
20% kaszy manny
10% kaszy kukurydzianej
10% m±ki ziemniaczanej
10% mleka w proszku
(dowolny dobór aromatów)

2.

4szk. m±ka kukurydziana
4szk. m±ka sojowa
2szk. m±ka tortowa
3szk. mleko w proszku
2szk. mielony biszkopt.
2szk. mielone ziarna dla papug

3.

0,5 kg m±ki kukurydzianej
0,5 kg m±ki tortowej
0,5 kg kaszy kukurydzianej
0.3 kg mleka w proszku
2 galaretki o smaku pomarańczowym (ok 180 g)
0,1 kg m±ki ziemniaczanej
0,2 kg zmielonej kukurydzy ( mieliłem ja 3 razy maszynk± do mielenia mięsa)
jajka (na tyle skladników wystarczy ok 14 - 15 jajek)
110 ml olejków zapachowych do ciast lub flavour (pomarańczowy)
dodajemy do tego z 3-5 łyżeczek cukru pudru

Rafi z mafi
A czy takie kulki mozna spokojnie zakładać na haczyj na leszcze, liny, karasie itp. icon_question.gif Czy tylko mozna je zakładac na taki przypon na karpie z włosem icon_question.gif A czy takimi kulkami mozna też nęcic icon_question.gif icon_wink.gif
jaguar56
CYTAT(Rafi z mafi @ pi±, 13 cze 2008 - 21:51) *
A czy takie kulki mozna spokojnie zakładać na haczyj na leszcze, liny, karasie itp. icon_question.gif Czy tylko mozna je zakładac na taki przypon na karpie z włosem icon_question.gif A czy takimi kulkami mozna też nęcic icon_question.gif icon_wink.gif

Na haczyk będzie trudno je nabić więc pozostaje włos ale przecież ludzie tez łowi± spławikówk± z włosem przy haczyku no i ryba nie wyczuje haczyka podczas brania. S± łowiska w Polsce że przy okazji łowienia karpi bior± na kulki karasie, leszcze i liny i jako¶ im włos nie przeszkadza a nawet w Anglii taki sposób łowienia jest coraz popularniejszy. No i oczywi¶cie jak zamierzasz łowić na kulki to oczywi¶cie możesz jak nie powiniene¶ nimi trochę nęcić. Samymi kulkami nie trzeba nęcić mog± one być jako taki rarytas na podkładzie z mieszanki partykularnej (kuku, konopie, pszenica i inne ziarna). Pozdro
fRRRjkE
Moze byc aromat : Stif - Tutti Frutti?
fRRRjkE
Jak juz bede mial gotowa mase to jak robic kulki i pozniej jak je wysuszyc
Rafi z mafi
jaguar56 a mógłbys mi pokazac jakies proste przypony odpowiednie do kulek i do łapania na spławik icon_question.gif Z góry dziekuje i przepraszam za kłopot icon_wink.gif
fRRRjkE
dz
To jest wersja lo-fi głównej zawarto¶ci. Aby zobaczyć pełn± wersję z większ± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.