kwasnieski
Mon, 09 Jun 2008 - 23:04
Czy byl ktos z was na tej oto zwirowni ??
Rok temu na moich oczach gosciu wyciagnal suma 21,97 kg suma..
karpie zerują tam takie nawet do 17 kg bodajze taki byl rekordowy..
dany21
Tue, 24 Jun 2008 - 12:20
Zacząłem wędkwać w tej żwirowni od tej wiosny jak narazie największą moją rybą z tej wody jest leszcz 52cm.
laqula
Wed, 25 Jun 2008 - 18:57
A ta żwirownia jest czynna? Jak tam wygląda łowienie? Czy można na przykład łapać tam tylko poza godzinami pracy, czy może tylko w weekendy?
Astarot
Wed, 25 Jun 2008 - 20:11
Panowie, zapodajcie jakis dojazd, jakas mapke.
dany21
Thu, 26 Jun 2008 - 01:23
CYTAT(Astarot @ śro, 25 cze 2008 - 20:11)

Panowie, zapodajcie jakis dojazd, jakas mapke.
Dojaz jest bardzo prosty, za światłami w Jankach (tymi na skrzyżowaniu dróg Katowickiej i Krakowskiej) skręcasz w pierwszą drogę w lewo potem pierwsza w prawo i jesteś nad żwirownią. Ostrzegam przed przerażeniem jakie wywołuje ogromna ilość śmieci nad tym łowiskiem.
dany21
Thu, 26 Jun 2008 - 01:31
CYTAT(laqula @ śro, 25 cze 2008 - 18:57)

A ta żwirownia jest czynna? Jak tam wygląda łowienie? Czy można na przykład łapać tam tylko poza godzinami pracy, czy może tylko w weekendy?
Jest czynna bo obecnie nikt sie nią nie zajmuje a łowić mozna 24h na dobę, chociaż teraz odradzam popoludnia i weekendy, jest tam wielu jeżdżących na skuterach wodnych, są tak chamscy że jezdża po samych brzegach nie zwracając uwagi na wędkarzy.
kwasnieski
Thu, 26 Jun 2008 - 23:54
bez przesady jak maja tymi skuterami plywac po srodku jak w niekturych miejscach jest ok. 30 cm glebokosci a w niekturych 20m dlatego jezdza po brzegach ......
Hmmm raz na jakis czas pojawiaja sie tam karpiarze z namiotami i przez 2 tygodnie lowia

P.S Wiadomosc dla spinningistow...
Od jakiegos tygodnia za perlowe kopyta 10 cm zaczely brac sumy coprawda nie jakies giganty ale widzialem typa ktory zlowil 1,5 kg a inny z kolei zaledwie 0.35 kg .....
dany21
Fri, 27 Jun 2008 - 01:29
Kolego kwasnieski chyba częto bywasz na tej żwirowni???
Astarot
Fri, 27 Jun 2008 - 01:58
Ok chopcy, w niedziele testowac to bede.
Buzki i do zoberka nad woda.
kwasnieski
Fri, 27 Jun 2008 - 02:56
dany21
mieszkam w raszynie wiec to lowisko mam najblizej a ryb tam niebrakuje..... apropo lowisk w puchalach jest tez staw przeciw pozarowy sa w nim okonie takie do 0.5kg,plocie takie 25 cm i karpie do 1 kg ale na wedke jedynie karpie i plocie okonie za chiny nie chca brac bo zrzeraja tamte plotki.....
Astarot
Fri, 27 Jun 2008 - 03:26
kolego kwasniewski, ustawimy sie na niedziele na tym lowisku?
podzielisz sie wiedza na temat nieznanego mi lowiska ;]
odezwij sie na gg jak mozesz.
laqula
Fri, 27 Jun 2008 - 10:15
CYTAT(kwasnieski @ pią, 27 cze 2008 - 02:56)

dany21
mieszkam w raszynie wiec to lowisko mam najblizej a ryb tam niebrakuje..... apropo lowisk w puchalach jest tez staw przeciw pozarowy sa w nim okonie takie do 0.5kg,plocie takie 25 cm i karpie do 1 kg ale na wedke jedynie karpie i plocie okonie za chiny nie chca brac bo zrzeraja tamte plotki.....
A mógłbyś dać jakieś namiary na ten staw przeciwpożarowy?
dany21
Fri, 27 Jun 2008 - 12:23
Jakby któryś z kolegów wybierał się w przyszłym tygodniu po południu nad tą żwirownie to dajcie znac.
kwasnieski
Fri, 27 Jun 2008 - 15:38
jak jedziesz za cmentarzem jest rozgalenzienie na zwirownie jedziesz w lewo a na przeciwpozarowy w prawo .... ale jak chcesz na wieksze ryby to dawaj na zwirownie .... tam jest duzo wiecej ryb i sa duzo wieksze ....
laqula
Fri, 27 Jun 2008 - 15:42
CYTAT(kwasnieski @ pią, 27 cze 2008 - 15:38)

jak jedziesz za cmentarzem jest rozgalenzienie na zwirownie jedziesz w lewo a na przeciwpozarowy w prawo .... ale jak chcesz na wieksze ryby to dawaj na zwirownie .... tam jest duzo wiecej ryb i sa duzo wieksze ....
OK. Dzięki za info.
dany21
Thu, 31 Jul 2008 - 22:26
Był ktos osatnio na tej wodzie, były jakies efekty???
kwasnieski
Mon, 04 Aug 2008 - 17:02
moj kumpel byl zlapal karpia 2,5 kg i mial jeden odjazd czegos duzego ale po minucie sie spielo ... prawdopodobnie to byla ktoras z tych puchalskich 15-tek ( karpie) ....
dany21
Tue, 05 Aug 2008 - 01:33
a na jaką przynętke złowił tego karpika? wybieram sie tam na suma. na wiśle takie małe biorą jeden za drugim to może i tam coś weźmie.
kwasnieski
Tue, 05 Aug 2008 - 22:47
na kukurydze trapera o aromacie vaniliowym

na suma do miesiac temu mogles sie wybrac podobno braly jak glupie

ale maks 1,5kg na takiego kolo 20 kg musisz siedziec z rosowka na haku z gruntu kilka nocy i moze pierdyknie ..
Astarot
Wed, 06 Aug 2008 - 00:49
wiecej nie pojade nad te wode, bylem jakis czas temu. Pod wieczor podjechaly 2 betki na WPR i chlopcy zaczeli sobie szczelac, po 15sekundach nie bylo czuc moich spalin tam.
dany21
Wed, 06 Aug 2008 - 01:42
CYTAT(Astarot @ śro, 06 sie 2008 - 00:49)

wiecej nie pojade nad te wode, bylem jakis czas temu. Pod wieczor podjechaly 2 betki na WPR i chlopcy zaczeli sobie szczelac, po 15sekundach nie bylo czuc moich spalin tam.
kolego ale do Ciebie chyba nie strzelali
terrormachine
Mon, 11 Aug 2008 - 16:27
Jak tam teraz jest z drapieżnikiem (spining). Wybieram sie dziś wieczorem i szukam argumentów by przekonać kolege aby ze mna jechał
terrormachine
Tue, 26 Aug 2008 - 17:30
Łowił ktoś ostatnio w tym zbiorniku? Jeśli tak to jakie efekty? Ja byłem w sobotę na 4 godzinki z gruntówką i złowiłem Leszcza 40 cm. Kolega obszedł całą żwirownię dookoła ze spiningiem i nie miał nawet puknięcia. Inni wędkarze także narzekali.
Słyszałem natomiast od napotkanego nad wodą spiningisty, że ktoś w minioną środę złowił tam Suma 70kg ale szczerze mówiąc średnio chce mi się w to wierzyć

.
dany21
Wed, 27 Aug 2008 - 19:37
Byłem tam ostatnio ale efekty bardzon słabe, kilka małych płotek i jeden leszczyk z gruntu. A na spławik mały linek.
mmazi
Sun, 21 Sep 2008 - 15:53
ja tam jeździłem jakieś 4 lata temu to tylko brały płocie,kiełbiki i jakieś tam inne mniejsze pierdoły
actionman
Mon, 13 Oct 2008 - 23:38
Panowie spiningisci. Jak warunki do bocznego troka? Jaka mniej wiecej glebokos? Duzo zaczepow? Jak poglowie szczupaka/okonia bo sumy mnie nie interesuja na spining - za rzadki przylow. Licze na rzetelne odpowiedzi od ludzi, ktorzy tam lowili a nie slyszeli badz slyszeli,ze ktos widzial..
dany21
Tue, 14 Oct 2008 - 00:45
Dużo jest tam okonia i sandacza. Mało zaczepów.
ATIQUE
Sun, 02 Nov 2008 - 20:18
Byłem tam ostatnio z kumplami pospiningować i nic - nie widziałem też (poza jakimś starszym gościem, który łowił jakieś maluchy na spławik przy brzegu) żeby ktokolwiek tego dnia coś złowił. Czy naprawdę tam jest aż tyle ryb, bo jakoś mi się nie chce wierzyć ???
PS.
Takiego syfu nie widziałem jeszcze nad żadną wodą, nad którą byłem...
terrormachine
Tue, 04 Nov 2008 - 16:02
Byłem w sobotę wraz z kolegą. Łowiliśmy na grunt. Brały tylko Płotki więc trochę znudzony obszedłem żwirownie dookoła ze spiningiem i nie zanotowałem nawet puknięcia.
Po kilku godzinach z jednej gruntówki zdjęliśmy koszyczek i na kotwiczkę powędrował Kiełb który niestety również nie sprowokował drapieżnika.
Ogólnie rzecz biorąc zaczyna mnie to miejsce denerwować, ilekroć tam jestem to zawsze ktoś opowiada o wielkich Sumach, dużej populacji Sandacza lub 80 cm Szczupakach a ja nawet kontaktu z rybą nie mam...
actionman
Sat, 08 Nov 2008 - 22:52
Jutro tam jade. Albo nad Wiselke w okolicy mostu lazienkowskiego. Jak bede na zwirowni opisze wyprawke! Pozdro
actionman
Sun, 09 Nov 2008 - 19:08
Bylem tam dzisiaj! Presja dosc duza biorac pod uwage gory smieci pozostawionych przez bezmozgich "turystow" nie bylem dobrze nastawiony do polowow w tej wodzie. Chodzilem brzegami przez 3h lowiac naprzemiennie na boczny trok i ciezej w poszukiwaniu szczupaka, sandacza na gumy 7cm i glowki od 10-22g. Efekty = 0 bran! Pytalem okolicznych zasiadkowiczow i mowia,ze sa tu sandacze, szczupaki i sumy.. Mysle,ze moga byc ale widac sa bardzo przetrzebione i zeby cos zaciac trzeba narawde miec szczescie albo rybe dobrze wysiedziec/wychodzic. Uwazajcie na strome zejscia - mozna sie latwo i bezproblemowo polamac

Pozdrawiam - jutro smigam nad Wiselke!
terrormachine
Wed, 12 Nov 2008 - 14:06
Byłem w poniedziałek cały dzień. Odnoszę wrażenie, że drapieżników tam niestety już niema.
actionman
Wed, 12 Nov 2008 - 22:43
Moze to lowisko zyje po prostu mitami o rybach sprzed 1-2 sezonow po czym nastapila taka presja na mieso,ze niestety jesli cos tam plywa to jest rozproszone tak bardzo,ze...Mam zamiar wybrac sie tam jeszcze kiedys z 1 raz i jesli nie zanotuje nawet brania to olewka. Co ciekawe lowilem tam bocznym trokiem i okoni tez nie ma a wiec co jest? Moze ktos tam zlowil cos ostatnio? Drogi lowco pochwal sie na co Ci sie udalo i czy cos tam jeszcze plywa z zebatych lub smokowatych.
PiotrEl
Wed, 10 Dec 2008 - 13:41
CYTAT(kwasnieski @ pią, 27 cze 2008 - 03:56)

apropo lowisk w puchalach jest tez staw przeciw pozarowy ...
to to przy "łuku unii europejskiej" ?
parę fotek wody z wczoraj- byłem przejazdem-żywego ducha nie było...

"wizualnie" to czysta woda tam jest...
dante79
Wed, 10 Dec 2008 - 14:03
Powiem tak ja tam nie łowie i jakoś ta góra Śmieci o której piszecie Mnie nie zachęca, ale mam kumpli którzy tam jeżdzą z łódką i echosondą i ostatnio trafili kilka Okoni i Szczupłego niecały kilogram, ale na co nie wiem, ryba pewnie jest tylko tak wyszkolona, że złapanie czegoś równa się z cudem.

Ja osobiście wolę i polecam Wisełkę z białorybem jest naprawdę fajnie z drapieżnikami nie wiem dokładnie, ale goście których ostatnio spotkałem mówili że wieczorem można spokojnie na Sandacza sie wybrać.
Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.