Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zapach Carmel....
Wędkarstwo - Forum Wędkarskie > Czym zanęcić i co na hak założyć > Zanęty
gan
Witam

co sądzicie o zapach calrmel np marcela?? na jakie ryby jest stosowany i ile się go daje do zanety

Pozdrawiam
majmaj
na leszcza ztego co mi wiadomo
pytonek19
Ja go kupiłem niedawno i bd testował na zbiorniku typowo leszczowym:)
gan
a na karasia i lina zda egzamin??
Xion
CYTAT(gan @ czw, 05 cze 2008 - 00:12) *
a na karasia i lina zda egzamin??

kras karp ok ale lin watpie
petros
Stosuje karmel i ladnie u mnie na niego reaguje leszcz, karas oraz linek- Dragon wypuscil nawet serie zanet na lina o zapchu karmelu (Aroma-karmel). Polecam karmel Marcela oraz Sensas, dobre firmy, zapch ladnie skoncentrowany.
nyny
Carmel stosuje bardzo czesto zwlaszcza jak planuje lowic leszczyki...

uzywam praktycznie dwoch carmela MVDE i carmela CatFisha.

pozdro
jaguar56
CYTAT(nyny @ czw, 05 cze 2008 - 12:10) *
Carmel stosuje bardzo czesto zwlaszcza jak planuje lowic leszczyki...

uzywam praktycznie dwoch carmela MVDE i carmela CatFisha.

pozdro

Co powiesz na temat carmel-a mondial-f?

A właśnie używałeś kiedyś zanęt mondial-f i jakie wyniki?
gan
jeśli carmel jest głownie na leszcza to co zaproponujecie ni na zawody za zapach gdzie głównie jest karas,karp,lin i leszcz(przewaga karasia)??
nyny
CYTAT(jaguar56 @ czw, 05 cze 2008 - 14:29) *
Co powiesz na temat carmel-a mondial-f?

A właśnie używałeś kiedyś zanęt mondial-f i jakie wyniki?

oczywiscie:)
jednak u mnie trudno dostepny jest mondial:(

Zanenty bardzo dobre, porownywalne z mvde, sensas itd:)

jednak jesli chodzi o sam zapach carmelu nie ma sobie rownych ten od marcela, chociaz ten mondiala jest mu bardzo bliski...
Podobny jest lorpio brasem belge i wlasnie stosuje lorpio jak nie mam juz mvde:)

generalnie nie zawiodlem sie jeszcze na mondialu jednak sa u mnie lowiska gdzie mam o wiele lepsze wyniki stosujac inne zanenty...

pozdro
nyny
CYTAT(gan @ czw, 05 cze 2008 - 15:24) *
jeśli carmel jest głownie na leszcza to co zaproponujecie ni na zawody za zapach gdzie głównie jest karas,karp,lin i leszcz(przewaga karasia)??

no tutaj bym pojechal opcje bardzo bezpieczna i albo wanilia (zwlaszcza double wanilie od sensasa) albo miod:)

zapodalbym duzo epiceiny badz biszkoptu
do tego sciete czerwone robaki poparte pinka i mysle ze nie powinno byc zawodu:)

pozdro
gan
CYTAT(nyny @ pią, 06 cze 2008 - 00:03) *
no tutaj bym pojechal opcje bardzo bezpieczna i albo wanilia (zwlaszcza double wanilie od sensasa) albo miod:)

zapodalbym duzo epiceiny badz biszkoptu
do tego sciete czerwone robaki poparte pinka i mysle ze nie powinno byc zawodu:)

pozdro

czyli rozumię żę carmel sobie odpuścić i lepiej będzie zastosować wanillie lub miód?? gdzie głównie biorą bączki...doradźcie bo muszę jutro kupić jakiś zapach...
korni2105
Moim zdaniem kup wanilie sensasa; )a jesli Ci szkoda kasy to kup wanilie trofeum badz lorenca:))
jaguar56
CYTAT(nyny @ czw, 05 cze 2008 - 21:57) *
oczywiscie:)
jednak u mnie trudno dostepny jest mondial:(

Zanenty bardzo dobre, porownywalne z mvde, sensas itd:)

jednak jesli chodzi o sam zapach carmelu nie ma sobie rownych ten od marcela, chociaz ten mondiala jest mu bardzo bliski...
Podobny jest lorpio brasem belge i wlasnie stosuje lorpio jak nie mam juz mvde:)

generalnie nie zawiodlem sie jeszcze na mondialu jednak sa u mnie lowiska gdzie mam o wiele lepsze wyniki stosujac inne zanenty...

pozdro

A za to u mnie trudno znaleźć dobre dodatki mvde bo najczęściej słabo się sprzedają i często w sklepach sprzedawca próbuje wcisnąć dodatek który już słabiutko pachnie bo leży na półce już z rok albo i dłużej.

A stosowałeś kiedyś zanętę Sensas 3000 Club Bremes? Jakie możesz zaproponować dodatki do niej bo ostatnio jak ją stosowałem to wyniki były bardzo słabe a wręcz mizerne. Dodawałem do niej tylko carmel Mondial-f, siekane gnojaki, pinkę, kuku i kolorowe robaki a mimo to złapałem największego leszczyka który miał 60 deko i kilka żyletek. Pozdro
gan
szukałem w necie i znalazłem coś takiego mam nadzieje że komuś sie przyda...

cynamon - leszcz, płoć
czosnek - leszcz, płoć
anyż - płoć, ukleja, sandacz
goździki - karp, leszcz, płoć, ukleja i karpiowate
kminek - leszcz, lin, płoć
karmel - leszcz, karaś
koper włoski - płoć, ukleja
kozieradka - płoć, leszcz, ukleja
kolendra - leszcz, lin
melasa - leszcz, karaś, karp
nostrzyk - karpiowate
miód - karp, karaś, lin
szafran - karp, lin, amur
tatarak - karp, lin, amur, wzdręga
wanillia - leszcz, karp
kokos - karpiowate z leszczem i karpiem szczególnie
tran - okoń, węgorz, ukleja
truskawka - karp.

lub

wanilia– leszcz, krąp, jaz, karaś;
karmel – lin, karas, leszcz, krap, ploc;
miód – karp, karaś, lin;
cynamon – leszcz, krąp, karaś, karp;
kokos – leszcz, krąp, płoć, karaś, lin;
tutti-frutti – karp, lin,
kozieradka – płoć, leszcz, lin, karaś;
nostrzyk – płoć, leszcz, lin, karaś;
kminek – płoć, krąp;
anyż – płoć, karaś, krąp;
kolendra – płoć, leszcz;
koper włoski – krąp, płoć.
nyny
CYTAT(jaguar56 @ pią, 06 cze 2008 - 12:52) *
A za to u mnie trudno znaleźć dobre dodatki mvde bo najczęściej słabo się sprzedają i często w sklepach sprzedawca próbuje wcisnąć dodatek który już słabiutko pachnie bo leży na półce już z rok albo i dłużej.

A stosowałeś kiedyś zanętę Sensas 3000 Club Bremes? Jakie możesz zaproponować dodatki do niej bo ostatnio jak ją stosowałem to wyniki były bardzo słabe a wręcz mizerne. Dodawałem do niej tylko carmel Mondial-f, siekane gnojaki, pinkę, kuku i kolorowe robaki a mimo to złapałem największego leszczyka który miał 60 deko i kilka żyletek. Pozdro

Tak stosowalem, jednak pol na pol z etange (lowilem w kanale) do tego epiceiny sensasa, copra melasy itd....

Jednak jak juz pisalem moim zdaniem najlepsze leszczowe zanenty ma jednak Lorpio...
Sensasy stosuje jak robie uniwersalne albo plociowe zanenty...
jak leszczyk to dominuje lorpio albo mvde

pozdro
jaguar56
CYTAT(nyny @ pią, 06 cze 2008 - 22:40) *
Tak stosowalem, jednak pol na pol z etange (lowilem w kanale) do tego epiceiny sensasa, copra melasy itd....

Jednak jak juz pisalem moim zdaniem najlepsze leszczowe zanenty ma jednak Lorpio...
Sensasy stosuje jak robie uniwersalne albo plociowe zanenty...
jak leszczyk to dominuje lorpio albo mvde

pozdro

Zdradzisz jaka leszczowa lorpio się tobie sprawdziła? W zeszłym sezonie łapałem skutecznie leszcze na zanętę traper leszcz zmieszaną z lin karaś ale w tym roku żadnych efektów wiec szukam czegoś nowego i stąd zadaję tyle pytań. Pozdro
nyny
CYTAT(jaguar56 @ sob, 07 cze 2008 - 17:04) *
Zdradzisz jaka leszczowa lorpio się tobie sprawdziła? W zeszłym sezonie łapałem skutecznie leszcze na zanętę traper leszcz zmieszaną z lin karaś ale w tym roku żadnych efektów wiec szukam czegoś nowego i stąd zadaję tyle pytań. Pozdro

seria gp bream (na niektorych wodach gdzie sa wieksze sztuki i duzo drobnicy stosuje bream yellow)

badz seria super (leszcz, leszcz rzeka, leszcz specjal ,leszcz duzy)

najwiecej lowie na GP bream oraz leszcz rzeka i leszcz specjal..

Oczywiscie jakies tam dodatki;)

Jak jade na Brde to robie uniwersalna ale ukierunkowana trohe na leszcza - podam jakie zanenty i w jakich proporcjach

2kg Lorpio GP River
1kg Lorpio GP Bream
6kg gliny wiazacej (lorpio, boland itd)
i do tego Klej PV1 badz Specjal rzeka (tez z lorpio)

I oczywiscie dodatki i zapach (epiceina, brasem itd)

pozdro
jaguar56
CYTAT(nyny @ pon, 09 cze 2008 - 11:56) *
seria gp bream (na niektorych wodach gdzie sa wieksze sztuki i duzo drobnicy stosuje bream yellow)

badz seria super (leszcz, leszcz rzeka, leszcz specjal ,leszcz duzy)

najwiecej lowie na GP bream oraz leszcz rzeka i leszcz specjal..

Oczywiscie jakies tam dodatki;)

Jak jade na Brde to robie uniwersalna ale ukierunkowana trohe na leszcza - podam jakie zanenty i w jakich proporcjach

2kg Lorpio GP River
1kg Lorpio GP Bream
6kg gliny wiazacej (lorpio, boland itd)
i do tego Klej PV1 badz Specjal rzeka (tez z lorpio)

I oczywiscie dodatki i zapach (epiceina, brasem itd)

pozdro

Wielkie dzięki. Jak za zwyczaj można na Tobie polegać. Musze spróbować może u mnie tez będzie skuteczna.
Budzia95
Ten zapach jest bardzo dobry do stosowania zanet leszczowych.Jedno opakowanie teko atraktoru jest na 3 kg mieszanki zanetowej.
U mnie tan atraktor kosztuje 11zl nie wiem jak u was? czesto stosuje go do moich zanet icon_biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.