endriu
Sat, 17 May 2008 - 15:34
właśnie gotuję sobie ziemniaki, mam też 2 flaszki zapachów do ciast... powiedzcie mi jak mam tego ziemniaczka założyć na haczyk, będę łowił w stawie... czekam na cenne rady ???
okoonek
Sat, 17 May 2008 - 15:40
ciężko bedzie założyć ziemniaka tak żeby podczas rzutu nie spadł, proponuje założyć do na włos.
Archi
Sat, 17 May 2008 - 15:46
Bądź go "nie dogotować" żeby był lekko twardawy, wtedy nie spadnie.
endriu
Sat, 17 May 2008 - 16:21
a da się zrobić ten włos domowym sposobem... pokażcie jak ma to wyglądać ???
Sarkozukus Imperator
Sat, 17 May 2008 - 19:41
Najpierw wykrawasz sobie pożądany kształt ziemniaka, następnie wbijasz w niego trzonek haczyka i na ukos przeciągasz żyłkę do góry i wola! Założony. Wymaga to troszkę wprawy i pierwsze mogą spadać. Cały haczyk ma się schować w ziemniaczku.
Pozdrawiam
Astarot
Sat, 17 May 2008 - 20:06
CYTAT
Hmm... Jak Założyć Ziemniaka Na Karpia !
Na karpia raczej ziemniaka nie zalozysz.
okoonek
Sat, 17 May 2008 - 22:43
CYTAT(Astarot @ sob, 17 maj 2008 - 20:06)

Na karpia raczej ziemniaka nie zalozysz.
Hehe, no racja to nawet włos nie pomoże
endriu
Sat, 17 May 2008 - 22:47
to na co polecacie mi łowić w stawie... bo u mnie gość ma staw i się płaci 10zł za wędkę 24h ... ma w nim... karpie, amury,liny,sumy ???
Paszczet
Sat, 17 May 2008 - 23:00
CYTAT
to na co polecacie mi łowić w stawie... bo u mnie gość ma staw i się płaci 10zł za wędkę 24h ... ma w nim... karpie, amury,liny,sumy ???
Na takich łowiskach zazwyczaj najskuteczniejszą i najpewniejszą przynętą jest kukurydza.
endriu
Sat, 17 May 2008 - 23:24
a pokaż mi na jakimś screenie jak mam ją poprawnie założyć... bo z tym mam problem... ile od dna i takie tam ???
endriu
Sun, 18 May 2008 - 13:31
chłopaki... niedługo około 13 idę na karpie... do stawu w którym są rybki do łowienia... staw ten ma powierzchnię niezbyt dużą i bez glonów (prawie) i mam zamiar łowić na kukurydzę... w jaki sposób mam ją najlepiej założyć... proszę o cenne rady

???
kwasozlop1990
Sun, 18 May 2008 - 19:19
wbij haczyk w puszkę od kukurydzy..
1- 2 ziarka na haczyk i do wody
wiesiek
Sun, 18 May 2008 - 19:34
Endriu - ziemniaki na karpia / inne ryby też/ gotuje się w łupinkach, czyli w mundurkach. W trakcie gotowania możesz dodać zapach. Gotuje się ziemniaki " prawie" na miękko. Po ugotowaniu zalewa się zimną wodą ażeby je zahartować . Potem wykrawa się kostki, lub wyciska strzykawką porcje ,które następnie zakłada się na haczyk . Igłą wędkarską lub cieńkim patyczkiem przewlekasz przypon przez ziemniak , a pomiędzy kolanko haczyka i ziemniak wkładasz kawałeczek np.trawy. Ma to zapobiec przecięcie ziemniaka przez haczyk w trakcie wyrzutu.
'
endriu
Mon, 19 May 2008 - 00:45
wiesiek... ale pokaż mi na jakimś zdjęciu jak ma to wyglądać... wiem jak mam ugotować ziemniaki, ale ja sądzę że ie źle zakładam

???
etnies
Wed, 21 May 2008 - 16:47
CYTAT(endriu @ sob, 17 maj 2008 - 15:34)

właśnie gotuję sobie ziemniaki, mam też 2 flaszki zapachów do ciast... powiedzcie mi jak mam tego ziemniaczka założyć na haczyk, będę łowił w stawie... czekam na cenne rady ???
Najlepszym sposobem na założenie ziemniaka na haczyk jest zrobienie przyponów. na przypon od haczyka zakładamy zapałkę i następnie nakładamy ziemniaka na koniec haczyka zawiązujemy przypony a przy powtórnym zakładaniu ziemniaka odwiązujemy je i powtarzamy czynność. Metoda ta jest w 100% skuteczna pozdrawiam i życzę miłych połowów
Mijagii
Thu, 05 Jun 2008 - 16:16
Ja jak lowilem na stawie na ziemniaka to normalne ziemniaki od obiadu zakladalem nabijajac ziemniaka na grot haczyka tak zeby byl w miare schowany ten haczyk. wszystko bylo super tylko problem przy zarzucaniu, trzeba bylo delikatnie zarzucac ale na stawie nie rzucalem dalej jak 10m
Uncontrol
Thu, 05 Jun 2008 - 17:01
najlepsze sa male ziemniaczki ktore gotuje chwilke zeby nie byly za miekie pozniej do sloika z jakims atraktorem i gotowe ja jak zakladam ziemniaka to robie tak :
przecinam go zylka nad haczykiem i sciagasz tego ziemniaczka w dol az na haczyk przekrecasz go tak zeby grot wbil sie w ta nie przecieta strone i nie spadnie napewno oczywiscie ziemniak jest w mundurku;p dziekui temu drobnica mi go nie skubie p[olecam ten sposob ale ziemniaczki musza byc naprawde male mniejsze nuiz pileczka do ping ponga
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.