Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mocowanie mormyszki...
Wędkarstwo - Forum Wędkarskie > Metody > Wędkarstwo podlodowe
Adam
Mam pytanie co do mocowania mormyszki na sygnalizatorze brań.Kupiłem wędke i oprócz przelotki na szczytuwce ma jescze metalowt drucik do czego on służy??
icon_wink.gif icon_question.gif icon_question.gif icon_question.gif Proszę o szybką odpowiedź. icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_razz.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif
rekmar
Przez oczko w druciku przekłada się mormyszkę, przeciąga żyłkę i ustawia tak by drucik (lub włos) był lekko odgięty od poziomu, gdy mormyszka spadnie na dno. Jest to sygnalizator brań i będziesz na nim widział czy wzbudziłeś zainteresowanie wsród zmiennocieplnych. Sztywność sygnalizatore powinna być dobrana do masy mormyszki, w pewnym zakresie można go regulować przez wsuwanie lub wysuwanie.
Anonymous
A co to mormyszka ? jak ona wygląda ?
rekmar
To taki dzyndzelek z haczykiem

http://www.wedkowanie.org/index.php?option...d=564&Itemid=75
Adam
ale jak można zrobić kiwok??napisz prosze icon_biggrin.gif
Tiur
jesli sie nie znasz za bradzo to najpierw bym radzil ci kupic sa naprawde nie drogie, mozesz wziasc mormyszke do sklepu i dobrac taki kiwok jaki powienien do niej byc stosowany
Anonymous
Po pierwsze znajdź kumpla który łowi pod lodem, żadna pisanina czy gazety wędkarskie nie dadzą ci tego co trening i własne doświadczenie. Kiedyś kiwoka robiłem ze szceciny dzika ale teraz trwalszy i lepszy kiwok moim zdaniem jest z kliszy rentgenowskiej, aczkolwiek do najmniejszych mormyszek dzik się nie umywa
Anonymous
Ja się nauczyłem łowić pod lodem z kziążek i gozet!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.