Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Suriz
Wędkarstwo - Forum Wędkarskie > Metody > Wędkarstwo morskie
urbang
Pływał ktoś na tej motorówce we Władku? Jeśli tak to opiszcie efekty czy mocno buja i czy dryf jest większy niż na normalnym kutrze?
Waldi69lx
...Opinie są dobre... a jutro sprawdzę osobiście...! icon_cool.gif
lion0000
CYTAT(Waldi69lx @ nie, 27 kwi 2008 - 06:21) *

i? daleko za 30 mila? woda 70 metrow? chyba nigdzie indziej nie plywa.
rekmar
Byłem wczoraj. Połowiłem bardzo przyzwoicie. Nie byłem najlepszy na kutrze. Rekord połowu dorsza - 12,5 kg. Największy mój 7 kg.

Z Jackiem łowiłem kilka razy zanim został armatorem, dlatego świetnie rozumie nasze oczekiwania. A najlepsze jest to, że 5 maja woduje jednostkę SURIZ 2 i nie będzie tak trudno sie do niego dostać, choć słodko pewnie nie będzie.

Trudno Suriza nazwać "motorówka" - szybki rzeczywiście jest. 16 węzłów czasami szybciej robi z niego motorówkę, ale ma kabinę, w której można schronić się w czasie niekorzystnych warunków atmosferycznych, ma toaletę (bardzo ważną, gdy jakaś kobieta chce się zabrać na rybki), przepłynięcie mili na nowe miejsce nie wystarcza palaczom na wypalenie papieroska... taki obrót sprawy znacząco wydłuża czas efektywnego wędkowania i w mejej ocenie rekompensuje cenę.

Zaokrętowanie w pensjonacie Pomorzanka. To miejsce we Władysławowie od dawna związane z wędkarstwem morskim, dobra kuchnia, nocleg. Szkoda że w wakacje tak trudno o miejsce...
rekmar
CYTAT(Waldi69lx @ nie, 27 kwi 2008 - 04:21) *

No i jak byo?
Jestem bardzo ciekaw Twojej opinii

Jakies refleksje?
Waldi69lx
CYTAT(rekmar @ wto, 29 kwi 2008 - 14:38) *
No i jak byo?
Jestem bardzo ciekaw Twojej opinii

Jakies refleksje?

...Nie wiem co mógłbym dodać ponad to, co napisałeś... icon_wink.gif ...Wydaje mi się że zarówno Jacek na "Suriz", jak i "Pomorzanka" nie potrzebują rekomendacji... I nie chciał bym tu zbytnio "słodzić", pomimo że Jacek to mój ziomek, ale właściwie nie mogę też powiedzieć nic złego... Łódź dosyć stabilna i wygodna (kabina, toaleta...!), profesjonalny sprzęt nawigacyjny i właściwe podejście do tematu... Trzeba jednak mieć na uwadze to że Jacek napływa zawsze tą sama burtą, co nie każdemu musi się podobać...
...Słyszałem o Waszych okazach dzień wcześniej... u nas nic pokaźnego nie padło, ale i tak dość solidnie połowiliśmy, pomimo że na innych jednostkach było cieniutko...
mac27
na Telewizji Internetowej można zobaczyć relacje z połowów na tej jednostce.
rekmar
CYTAT(Waldi69lx @ wto, 29 kwi 2008 - 15:44) *
Trzeba jednak mieć na uwadze to że Jacek napływa zawsze tą sama burtą, co nie każdemu musi się podobać...

To moim zdaniem wynika z tego, że na prawej burcie łowi 4 wędkarzy, a na lewej 2 (mam na myśli Gości). Tym czterem zawsze pilkery odpływają od kutra, co jest teoretycznie łatwiejszym sposobem wędkowania, zwłaszcza gdy są na etapie "początkujący". Wydaje mi się, że wędkarzy lubiących łowić "pod łódką" jest mniej i mogą sobie wybrać lewą. Wynika z tego, że Jacek robi dobrze dla wędkarzy i jestem przeświadczony, że nie robiłby problemu z przemiennego napływania.
Waldi69lx
CYTAT(rekmar @ śro, 30 kwi 2008 - 21:49) *
... Wynika z tego, że Jacek robi dobrze dla wędkarzy i jestem przeświadczony, że nie robiłby problemu z przemiennego napływania.

...Właściwie to nie wiem z czego to wynika, bo zapomniałem zapytać i nie jestem przekonany co do korzyści z tegoż płynących, zwłaszcza dla łowiących na napływającej...! icon_wink.gif ...Co do propozycji przemiennego napływania, to czuję, że wewnętrznie skrzywił by się, chociaż sympatyczny z Jacka człowiek... icon_wink.gif
urbang
mac27 daj link do tych filmów z połowów
mac27
Chyba admin nie zablokuje

http://www.tv.taaakaryba.com.pl/?x7l5lxh3x...5llxxlxlxlxl3xh
maniekjaskol
Mam pytanko do forumowiczów czy Jacek pływa już na Suriz 2. Koledzy byli u jacka i pływał z nimi dotychczasowy pomocnik Jacka. Rewelacji nie było trochę połowili, a ja zastanawiam się czy z Jackiem będzie można pływać w zabukowanych terminach na jesień.
al41
Jacek pływa na 2 Zdzisiek na 1
j.z.
CYTAT(urbang @ sob, 26 kwi 2008 - 08:00) *
Pływał ktoś na tej motorówce we Władku? Jeśli tak to opiszcie efekty czy mocno buja i czy dryf jest większy niż na normalnym kutrze?

Hmm. Pewnie mi się dostanie ale cóż to tylko moja subiektywna opinia. Byłem na surizie dwa razy. Film był bardzo zachęcający niestety tylko film. Oba moje wyjazdy nie mogę zaliczyć do udanych. Pływaliśmy na głębokościach 30-40 m rybki małe , ilościowo podobnie jak na dużych kutrch cena 250 zł od osoby 30 za każdą następną godz. powyżej 8 godz.to myślę , że to lekka przesada. Pomieszczenie na dziobie bardzo małe , na nie dużej fali myślałem , że mi zęby powybija ( jak ktoś ma klopoty z kręgosłupem to nie polecam ). Polecam Wła130 Bardzo ładny kuter szyper się stara na festiwalu był drugi http://festiwaldorsza.pl/wyniki2008kutry.html
salmiak10
CYTAT(j.z. @ czw, 06 lis 2008 - 04:32) *
Hmm. Pewnie mi się dostanie ale cóż to tylko moja subiektywna opinia. Byłem na surizie dwa razy. Film był bardzo zachęcający niestety tylko film. Oba moje wyjazdy nie mogę zaliczyć do udanych. Pływaliśmy na głębokościach 30-40 m rybki małe , ilościowo podobnie jak na dużych kutrch cena 250 zł od osoby 30 za każdą następną godz. powyżej 8 godz.to myślę , że to lekka przesada. Pomieszczenie na dziobie bardzo małe , na nie dużej fali myślałem , że mi zęby powybija ( jak ktoś ma klopoty z kręgosłupem to nie polecam ). Polecam Wła130 Bardzo ładny kuter szyper się stara na festiwalu był drugi http://festiwaldorsza.pl/wyniki2008kutry.html

Ten post swiadczy o tym zę dwaj koledzy czyli Zbyszek J i Jacek Z obaj z Warszawy musieli sie poróżnić stąd taki obiektywny wpis.Zauważm też tendencyjność w postach J.Z jak już ktos nie chce go zabierać na swój pokład to odrazu negatyw w necie sie ukazuje ,trzeba sie najpierw samemu w pierś uderzyć .Ps jeżeli przypadkiem pomyliłem adresy to przepraszm Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.