Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dlaczego Temat Kupione Dzisiaj Jest Zamknięty
Wędkarstwo - Forum Wędkarskie > O Forum > Uwagi do Forum
jaguar56
Tak jak w temacie może się któryś z modów wypowiedzieć dlaczego ten temat został zamknięty bo to był całkiem fajny temacik?
BusteR
zaczelo sie od wilekiego sprzatania dzialu a teraz juz nawet pisac nie mozna icon_sad.gif
Bury
Po raz kolejny...
Temat był następną okazją dla nabijaczy postów. Jaki sens ma wypisywanie codziennych zakupów typu zanęta, wobler, robaki?
3 razy pisałem żeby darować sobie wypisywanie pierdół - nie pomogło, więc przyszedł czas na bardziej drastyczne środki.
Zrozumcie, że nie robię tego ze złośliwości, tylko chcę aby panował tu jakikolwiek porządek.

Temat zostanie otwarty po opracowaniu zasad umieszczania w nim postów.
Homegeon
bury szukasz dziury w całym, pozwolę sobie zacytować posta usera który założył temat

CYTAT
Witam ten temat założyłem dla chwalipięt i dla ludzi, którzy cieszą się z każdego nowego gadżetu a wiec ja zacznę dzisiaj zakupiłem wędzisko shimano catana 2.40 Spinig kołowrotek shimano catana 2500FA no i plecionka dragona, invisible bralid i to by było na tyle i cieszę się jak dziecko z pierwszej kolejki albo pierwszego roweru:P:P:P:P

nigdzie nie jest napisane ze chwalimy sie tylko większymi zakupami, a nawet przeciwnie. Zajmij sie usuwaniem offtopu i normalnym moderowaniem bo jak do tej pory to zaglądasz tu na X czasu i jak juz podejmujesz jakieś środki to troszkę Ci to nie wychodzi
CYTAT
ten temat założyłem dla chwalipięt i dla ludzi, którzy cieszą się z każdego nowego gadżetu

przeginasz Bury, podobna sytuacja miała miejsce niedawno i widzę że tylko szukasz pretekstu zdeby stało sie to samo.

Nie pozdrawiam.'

PS mam taką cichą nadzieje że go dzisiaj otworzysz, bo chciałbym sie pochwalić moimi nowymi gumkami
Hiroszi
CYTAT(Bury @ śro, 16 kwi 2008 - 16:52) *
Po raz kolejny...
Temat był następną okazją dla nabijaczy postów. Jaki sens ma wypisywanie codziennych zakupów typu zanęta, wobler, robaki?
3 razy pisałem żeby darować sobie wypisywanie pierdół - nie pomogło, więc przyszedł czas na bardziej drastyczne środki.
Zrozumcie, że nie robię tego ze złośliwości, tylko chcę aby panował tu jakikolwiek porządek.

Temat zostanie otwarty po opracowaniu zasad umieszczania w nim postów.

Teraz będą zakładane nowe tematy i dopiero będzie syf, tak byl jeden temat i było dobrze.
Bury
CYTAT(Homegeon @ śro, 16 kwi 2008 - 18:58) *
bury szukasz dziury w całym, pozwolę sobie zacytować posta usera który założył temat
nigdzie nie jest napisane ze chwalimy sie tylko większymi zakupami, a nawet przeciwnie. Zajmij sie usuwaniem offtopu i normalnym moderowaniem bo jak do tej pory to zaglądasz tu na X czasu i jak juz podejmujesz jakieś środki to troszkę Ci to nie wychodzi
przeginasz Bury, podobna sytuacja miała miejsce niedawno i widzę że tylko szukasz pretekstu zdeby stało sie to samo.

Nie pozdrawiam.'

PS mam taką cichą nadzieje że go dzisiaj otworzysz, bo chciałbym sie pochwalić moimi nowymi gumkami

1. Napisałem w jakim celu to zrobiłem.
2. Jest napisane, pisałem 3 razy. Zacytować?
3. Wiem co mam robić, nie potrzebuję Twoich poleceń.
4. Zaglądam tu częściej niż Ty, nie mów o czymś o czym nei masz pojęcia.
5. Nie szukam żadnego pretekstu; patrz pkt1

Dzisiaj, ani jutro nie otworze, a chwalenie się gumkami na pewno będzie łamało zasady, które powstaną.

Pozdrawiam (kultura osobista tego wymaga.)

CYTAT(Hiroszi @ śro, 16 kwi 2008 - 19:00) *
Teraz będą zakładane nowe tematy i dopiero będzie syf, tak byl jeden temat i było dobrze.

Jeśli tak się stanie to będą na bieżąco usuwane.
Muszkarz
Popieram Homegeona. To już lekka przesada, żeby zamykać temat tylko dlatego, bo ktoś pisze w dziale KUPIONE DZISIAJ, że kupił robaki czy zanęte icon_rolleyes.gif Po to ten temat chyba jest, żeby pisać zarówno o tych większych, jak i o mniejszych zakupach.
Pozdrawiam
tomaszekZ
a wogóle po co ten temat. nie interesują mnie czyjeś gumki.....każdy ma swoje icon_mrgreen.gif
takie pierdoły nic nie wnoszą. niech postonabijacze zrobą coś bardziej pozytecznego niz pisanie o gumkach robakach czy haczykach.........
mariusz199044
jesli nie dajesz sie ludziom wypowiedziec w danym temacie bo jest zablokowany to napewno beda tworzone nowe topici z takim tematem...
fibi07
a tak w ogóle to ten temat powinien być w "uwagach do forum"
Homegeon
CYTAT(tomaszekZ @ śro, 16 kwi 2008 - 21:00) *
postonabijacze zrobą coś bardziej pozytecznego niz pisanie o gumkach robakach czy haczykach.........

mnie interteusje jakie przynęty kupują inni spinningiści icon_neutral.gif
Bury
CYTAT(fibi07 @ śro, 16 kwi 2008 - 21:26) *
a tak w ogóle to ten temat powinien być w "uwagach do forum"

O! i to jest cenna uwaga icon_wink.gif

CYTAT(Homegeon @ śro, 16 kwi 2008 - 21:53) *
mnie interteusje jakie przynęty kupują inni spinningiści icon_neutral.gif

Zapraszam do działu PRZYNĘTY
body_joe
W sumie dobrze jest wiedziec co inni kupuja..... ale moglo by byc jeszcze opis dla czego akurat ta gumke, blache czy tez wedke.
Greg #2#
CYTAT(tomaszekZ @ śro, 16 kwi 2008 - 21:00) *
a wogóle po co ten temat. nie interesują mnie czyjeś gumki.....każdy ma swoje icon_mrgreen.gif
takie pierdoły nic nie wnoszą. niech postonabijacze zrobą coś bardziej pozytecznego niz pisanie o gumkach robakach czy haczykach.........

Masz wyjscie nie czytaj tematu jesli cie nie interesuje innych moze interesowac
marewel
Zamkniecie tego tematu bylo do dupy jak rząd kaczynskiego.
piotrek_pisz
To ja za wpisanie kupienia 10 głowek do gumek dostałem ostrzeżenie kiedy to jeszcze nie było zadnych zasad tego tematu to można by je usunąć i jak będą konkretne zasady to wtedy mozna sypać ostrzeżeniami. Teraz to strach gdzieś co pisać zeby nie dostać ostrzezenia lub nie zostać wyzwanym o nabijanie icon_evil.gif

CYTAT
Po raz kolejny...
Temat był następną okazją dla nabijaczy postów

Więc moja prośba jest taka aby zlikwidować te pieprzone liczniki,bo po co one nam potrzebne kto chce to będzie pisać a kto nie to nie,i wychodzą przez nie tylko jakieś nie przyjemne konflikty icon_wink.gif
Astarot
Piotrek, zgadzam sie. Usuniecie licznika postow to w porzadku krok. Kazdy przy rejestracji otrzymalby range np. wedkarz i wszystko w porzadku. Ale spojrz tez na druga strone, jesli nie byloby licznika postow, ktos spamowal by tak dla zasady ze anarchia jest wszedzie a mod pomyslaby "i tak nie ma licznika to niech pisze".

Natomiast co do samego tematu, uwazam ze jest potrzebny. Kiedys nawet prosilem o wklejanie linkow do rzeczy przez Was kupionych, i o dziwo nie wszyscy ale pare osob posluchalo prosby zwyklego usera i wklejalo te linki. Widac ze prosba i rozmowa mozna wszystko rozwiazac.
marewel
Zawsze mozna bylo zapytac kogos jak sie spisuje dany gadżet.
wolfik
ludzie! bo mnie zaraz zaleje krew!
czyz nie wyraznie Bury napisal, ze jest temat zamkniety CZASOWO ?
jaguar56
dobra może z tym wypisywaniem paczki robaków to przesada ale jak kupię litra pinki i joka to co mam napisać że kupiłem 10 paczek robaków i joka po sto gram żeby było więcej rzeczy? A skąd Bury wiesz ile gumek kupił Homegeon? Może ma 100 sztuk i każda inna.
Temat powinien zostać otwarty jak najszybciej, pomyśl Bury że jak każdy napisze nowy temat co kupił to nie dasz sobie rady ich usuwać i musiał byś wszystkich udupić. Pozdro

Dobra wstrzymam się trochę. To co kupiłem dziś wpiszę jak temat zostanie otwarty.
RobinJ
Panowie, nie rozumiem o co są pretensje- temat nie będzie długo zamknięty... Ja współczuje modom... Jak na pierwszy rzut oka nic nie robią, to od razu niektórzy po nich jeżdżą, że po co oni, a jak chcą robić porządek, to inni po nich jeżdżą, po co to robią... Trochę wyrozumiałości i cierpliwości!!!!
Paszczet
Tak sobie czytam ten temat i w zupełności popieram Burego. Piszcie w tym temacie o konkretnych zakupach, np. wędka, kołowrotek, itp. Dzięki temu w razie zakupu jakiegoś sprzętu wiadomo do kogo się zwrócić z zapytaniem o konkretną rzecz. Natomiast jeśli chodzi o pierdoły typu robaki, dwa haczyki i pięć krętlików to np. mnie to zupełnie nie obchodzi. Czy kolegom również chwalicie sie, że kupiliście sobie pudełko robali?
BusteR
Najlepiej odrazu zamknac dzialy ktore nic nie wnosza do dyskusji a ludzi ktorzy zbaczaja z tematu odrazu banowac...
A ideą forum nie jest czasem dyskusja pomiedzy uzytkownikami ?!?! a jak ktos ma chec napisac ze dzis kupil piekne grube czerwone robaki a ktos inny to chce przeczytac i ewentualnie cos odopisac to chyba nic zlego ?!?! Jezeli z gory zostana nalozone tematy i watki o ktprych mam sie dyskutowac to takie forum szybko umiera bo ludziom sie nudzi... Proponuje zastanowic sie i nie uszczesliwiac ludzi na sile !!!

Tak samo mozna zamknac temat Zlowione Dzisiaj bo po co ma ktos pisac co chwile ze zlapal ukleje i nabijac posty, piszmy tylko o medalowych okazach.
wolfik
Buster - forum umiera jak wpadaja trolle i pisza zamiast przeczytac najpierw.
Bury
CYTAT(piotrek_pisz) *
16 kwi 2008 - 22:51']To ja za wpisanie kupienia 10 głowek do gumek dostałem ostrzeżenie kiedy to jeszcze nie było zadnych zasad tego tematu

CYTAT(Bury) *
30 lis 2007 - 06:49']

1. Piszemy tu tylko o wędkarskich zakupach.
2. Nie piszemy o pierdołach typu dwa haczyki i pudełko robaków.
3. Nie dyskutujemy na temat sklepów, obsługi itd od tego jest inny temat.

CYTAT(Bury) *
śro, 09 kwi 2008 - 08:16']Od dzisiaj każdy post nie spełniający w/w warunków będzie karany ostrzeżeniem.

CYTAT(piotrek_pisz) *
10 kwi 2008 - 19:25']Dziś 10 głowek do twisterków icon_wink.gif Nie wiem czemu ale zdaje mi się ze został skasowany moj wczorajszy post w tym temacie icon_cry.gif

Tak jak obiecałem - ostrzeżenie

CYTAT
to można by je usunąć i jak będą konkretne zasady to wtedy mozna sypać ostrzeżeniami. Teraz to strach gdzieś co pisać zeby nie dostać ostrzezenia lub nie zostać wyzwanym o nabijanie icon_evil.gif
Więc moja prośba jest taka aby zlikwidować te pieprzone liczniki,bo po co one nam potrzebne kto chce to będzie pisać a kto nie to nie,i wychodzą przez nie tylko jakieś nie przyjemne konflikty icon_wink.gif

Napisałeś rozsądne PW i ostrzeżenie usunąłem, ale widze że wolisz dalej sie użalać niż zwrócić na to uwagę...

jaguar56:
"(...) jak każdy napisze nowy temat co kupił to nie dasz sobie rady ich usuwać i musiał byś wszystkich udupić. Pozdro
Dobra wstrzymam się trochę. To co kupiłem dziś wpiszę jak temat zostanie otwarty."

Nie doceniasz mnie icon_wink.gif

RobinJ, Paszczet : AMEN! :]

EOT
piotrek_pisz
CYTAT
Napisałeś rozsądne PW i ostrzeżenie usunąłem, ale widze że wolisz dalej sie użalać niż zwrócić na to uwagę...

No to dziękuje ale mogłeś łaskawie na nie odpisac, że usunełeś czy coś,a tak skąd mam to wiedzieć ,a może nie dopatrzyłem się takiej opcji że widze swoje ostrzeżenia.
Kyzak
Dla mnie ten temat jest ma sens i go nie ma:
Nie ma sensu wypisywanie takich pierdołków jak robale, krętliki, zanęty haczyki, ponieważ takie rzeczy się zużywają, bądź je tracimy jednym słowem pieniądze utopione w jeziorze. To że ktoś sobie nabijał posty- poniekąd jego osobista sprawa że chwalił się robalami, albo łopatką do piaskownicy po to żeby sobie te robale wykopał i zaoszczędził.

Jest sens ponieważ im więcej ludzi kupuje ten sam produkt tym przyszły klient ma lepsze rozeznanie co kupić a co omijać- ale tutaj też są testy sprzętu wędkarskiego w odpowiednim dziale.

A więc moja propozycja jest taka, żeby pisać tylko o rzeczach, które mamy przez długi czas w swoim ekwipunku czyli wędki kołowrotki, podpórki żyłki i inne bla bla bla (ale bez pierdołków typu agrafka, krętlik, ołów, haczyk) , razem z przynętami spinningowymi,
RobinJ
CHCIAŁBYM PRZYPOMNIEĆ MODOM, ZE DALI SŁOWO, ZE TEMAT BĘDZIE PONOWNIE OTWARTY
Bury
Tak też się stanie.
stoban
A mi pomysł z uporządkowaniem tego tematu się podoba, niektórzy z nas zachowują się jak przedszkolaki, którym zabrano zabawkę płaczą, ględzą i nic z tego nie wynika. Poza tym "kupione dzisiaj" wygląda jak wielki śmietnik i ażeby poczytać coś o konkretnej rzeczy trzeba przebijać się przez stertę pierdoł. Sami powinniśmy stworzyć zasady postępowania z tym tematem, i wysuwać propozycje reguł, które bedą obowiązywać na stałe. A oto moje.

1. Zamknąć obecny temat i zacząć wszystko od nowa.
2. Wpisujemy wędziska z krótkim komentarzem od siebie np. gdzie będziemy głównie sprzętu urzywać - typ wody i docelowe wielkości bądż gatunki ryb, może także być uzasadnienie dlaczego akurat ten anie inny.
3. Wpisujemy kołowrotki - + komentarz z jakim kijkiem będzie używany + uzasadnienie
4. Wpisujemy żyłki i plecionki - do metody przy jakiej będzie używana + uzasadnienie
5. Spławiki
6. Przynęty sztuczne - z przeznaczeniem na jaki gatunek + zdjęcie
7. Nie zadajemy w temacie pytań do kupionych przedmiotów itp.
8. Nie gratulujemy zkupów itp.
9. Nie komentujemy!

Jeżeli temat będzie prowadzony w odpowiedni sposób to na przykład na koniec roku na podstawie wpisów do tematu będzie można stworzyć ranking sprzętu wędkarskiego, dzieląc je na kategorie odnąszące się do konkretnej metody i ceny zakupu.
Są to moje propozycje najlepiej gdyby odnieśli się do nich tak formumowicze jak i moderatorzy, tylko razem możemy stworzyć na prawdę coś dobrego, bo gówniarskie przepychanki do niczego nie prowadzą.
Pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.