Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wła 26
Wędkarstwo - Forum Wędkarskie > Metody > Wędkarstwo morskie
alf
Witam serdecznie wszystkich wędkarzy morskich
Jeżdzę nadorsze już 10 lat i to głównie z Władysławowa i praktycznie w większości na wła-26 ale to co ostatnio wyprawia szyper Piotr pomijając alkoholizm Piotra to już przegjęcie . Niedość że biega ok godz 12 po kutrze i liczy ryby a jak kazdy ma przynajmniej po kilka sztuk to dalej to już zlewka i tak sobie rejs po morzu urządza , to nagle spływa z morza o godz wcześniej wmawiając ,że zawsze tak spływają ...(przypomnę że pływam z nim od 10 lat) kpina !!! . Wypływając z portu o 7,15 to o godz 14,50 bylismy w porcie !!!!!!!!
A na uwagi odpowiada agresją . Niepoważne . o niższej kwocie wogóle nie ma mowy . Armator Mietek oczywiście jak zawsze nie w temacie i mówi że tak zawsze było... Chyba się już im w głowach poprzewracało . Po prostu mają wędkarzy w głeboko w d... Tak jak kiedyś się starał żeby złapać klientelę to teraz już nie musi bo zrobił się samograj i rezerwację maja na pół roku w naprzód .
A oczywiście gdy wróciliśmy do portu to żadnej jednostki nie było i nawet nikogo nie było widać na horyzoncie ...!!!!!!! a Ci co z nim pływają to wiedzą że do najszybszych ten kuter nie należy .
Moja sugestia do armatora Mieciu czas na zmiany bo wydaje misię że jak szybko zdobyliście klientów tak szybko możecie ich stracić !!!
A z tego co rozmawiałem z kolegami którzy również pływają tą jednostką to opinie mają również naganne i nawet z przewagą opinii nigdy więcej z Pioterm !!!
Już nie wspomnę o ściemnianiu na łowisku jak się ładnie wycofuje z miejsca gdzie jest ryba ( kila sztuk i wystarczy) wystarczy wziąść GPS I WSZYSTKO WIDAĆ !!! PANOWIE CZASY SIĘ ZMIENIAJĄ !!!
Jeżeli ktoś ma podobne odczucia to piszcie

Pozdrawiam
lion0000
z tego tez powodu nie plywam z nimi od ponad roku. Ten maly opryskliwy czerwony nos ma oprocz wodki tylko wode sodowa w glowie. traktuje klienta jak natreta. Kuter plywa ciut ponad 7 wezlow max, do tego skracane lub odwolywane rejsy swiadcza o tym ze lepiej znalezc miejsce u konkurencji. Czesto plywa w ogonie z innymi kutrami, juz lepiej za porownywalna kase zalapac sie na teodore lub denege1 niz tracic czas i nerwy na naciagaczy ktorzy niedlugo powinni zyc juz tylko z wycieczek dla naiwnych wczasowiczow. Poniewaz znam grono wedkarzy ktorzy traktuja ten sport i lapanie morskie ciut bardziej niz amatorsko moge zapewnic ze raczej zadko ta jednostka jest juz odwiedzana. Chyba ze jasny uklad- kuter na cala grupe stawka uzgodniona z gory za plywanie i liczymy czas.
mac27
Chciałem sie wybrac na ta jednostke ale widze ze nie warto, moze lepiej pojechac troszke dalej i sprobowac z passata7 ?
lion0000
tylko ze passat ma inne lowiska, zatoka , wraki i rowniez plytka woda. raczej nic oprocz szybkosci jednostki im nie da sie zarzucic. Za ryby juz nie odpowiadaja a wyniki ostatnio na zatoce z nog nie powalaly. Ja zawsze twierdze ze co otwarte morze to otwarte morze mozliwosci. Wazne zeby szyper chcial...
alf
Ja obecnie testuje inne jednostki bardzo mi się podoba Denega obecnie Denega 1 bardzo fajna obsługa a wyniki nawet lepsze niż na WŁA 26 . Niestety cała reszta oprócz Admirała to porazka .Bardzo ciekawie również jest na zatoce z Babcią wypływa z Gdańska tez całkiem przyzwoite wyniki . Spróbowałem również taką małą łódeczkę Majaal też na zatoce to miałem 22 sztuki od 2kg do 5 całkiem przyzwoicie.Wczoraj byłem Helu łodzią Mira to też w miarę były sztuki po 7 i parę 5 ,4 kg także całkiem przyzwoicie
lion0000
Denege 1 z racji na warunki, obsluge oraz cena tez lubie. Szkoda tylko ze zmienija szypra i nie plywa ciagle ten sam. Dodatkowo dochodzi do tego element ilosci osob na lodzi. Czasami 20 to za duzo szczegolnie gdy wiekszosc jest slabo lapiaca.
power
Witam,
Jeśli już jesteśmy we Władysławowie to co możecie powiedzieć na temat WŁA 67, na który to wybieram się w maju ?? icon_eek.gif
lion0000
Szukaj pod hasłem Kirszling to jego pozostałości z kutrów. Lata świetności ma daleko za soba...
alf
O Kirszlingu to nawet nie myśl no chyba że chcesz wycieczkę po morzu to do tego typu wypadów ok .
Niestety Władysławowo straciło swój urok jeżeli chodzi o wędkarstwo morskie , a przyczyna jest jedna BRAK KONKURENCJI
lucyferfx
Witam, na wła 26 jest dokładnie tak jak opisuje alf. Bylem niedawno na tym kutrze i jeśli ktoś chce sobie popływac a nie połowic to polecam. Z Piotra zrobił się typowy fryzjer!!!!!!!!!
mariuszgd1
[quote name='lucyferfx' date='czw, 15 maj 2008 - 18:07' post='130266']
Witam, na wła 26 jest dokładnie tak jak opisuje alf. Bylem niedawno na tym kutrze i jeśli ktoś chce sobie popływac a nie połowic to po W lecam. Z Piotra zrobił się typowy fryzjer!!!!!!!!!/q WITAM PANóW a co powiecie na temat WłA 44 chciałbym łebe na władysławowo lub jastarnie napiście weterani coś na temat tej jednostki i dajcie namiar na dobre kutry w jstarni POZDRAWIAM WAS MARIUSZ
wahlul
Czy WŁA 26 to blaszany, zielony kuter za namalowanym Shrekiem???
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.