Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pytanie
Wędkarstwo - Forum Wędkarskie > O Forum > Uwagi do Forum
rekmar
CYTAT(piotrek_pisz @ pon, 31 mar 2008 - 18:35) *
Hehe czekałem tylko na to icon_mrgreen.gif

CYTAT(Mc_BOB @ wto, 01 kwi 2008 - 13:54) *
To może poprawisz tytuł z łaski swojej ? W końcu jesteś moderatorem, a nie zanosi się żeby autor tego tematu to poprawił..

każdy rejestrując się na forum "splawik.com.pl" musiał przeczytać regulamin i odhaczyć takie małe okienko, że się na niego zgadza.

CYTAT(wolfik @ wto, 08 mar 2005 - 12:21) *
2. Każdy post w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu, a w przypadku galerii okazów - nazwę ryby.
3. Wszelkie posty nie spełniające zasad opisanych w punkcie nr 2 będą kasowane lub moderowane bez powiadomienia autora.

W przypadkach, kiedy ktoś robi to pierwszy raz, mogę edytować, mogę też służyć pomocą jeśli ktoś o nią poprosi. Dla osób, które mają gdzieś innych użytkowników i wydaję im się, że tylko oni mają "pytanie" i do tego robią to nagminnie jest tylko jedna opcja: "sterylizacja"
jaguar56
CYTAT(rekmar @ śro, 02 kwi 2008 - 10:51) *
każdy rejestrując się na forum "splawik.com.pl" musiał przeczytać regulamin i odhaczyć takie małe okienko, że się na niego zgadza.
W przypadkach, kiedy ktoś robi to pierwszy raz, mogę edytować, mogę też służyć pomocą jeśli ktoś o nią poprosi. Dla osób, które mają gdzieś innych użytkowników i wydaję im się, że tylko oni mają "pytanie" i do tego robia to nagminnie jest tylko jedna opcja: "sterylizacja"

Popieram w 100%. Wchodzę na forum wybieram opcję "zobacz nowe posty" a tam wyskakują tematy "pytanie albo "pomóżcie" i nigdy nie wiadomo o co chodzi. Jak dla mnie to jest to bardzo męczące i uciążliwe czytanie postów bo nie wiadomo o co autorowi chodzi. Ludzie piszcie konkretnie w temacie o co chcecie zapytać! A i nie powtarzajcie postów lub tematów albo nie piszcie "co nikt nie pomoże" . Pozdro
GrzegorzF20
CYTAT(jaguar56 @ śro, 02 kwi 2008 - 12:05) *
Popieram w 100%. Wchodzę na forum wybieram opcję "zobacz nowe posty" a tam wyskakują tematy "pytanie albo "pomóżcie" i nigdy nie wiadomo o co chodzi. Jak dla mnie to jest to bardzo męczące i uciążliwe czytanie postów bo nie wiadomo o co autorowi chodzi. Ludzie piszcie konkretnie w temacie o co chcecie zapytać! A i nie powtarzajcie postów lub tematów albo nie piszcie "co nikt nie pomoże" . Pozdro

Dokladnie!

raz ze czlowiekowi sie nie chce wchodzic do takich tematow i omija je szerokim łukiem a dwa pozniej nie da sie tego znalesc w opcji szukaj

w ogole same nazwy tematow powinny byc napisane poprawnie pod wzgledem ortografii czyli uzywanie ę ą ś ć etc wowczas zalezienie czegokolwiek jest calkiem realne:-)
rekmar
Inicjując ten temat miałem na uwadze przede wszystkim pretensje niektórych użytkowników do moderatorów, że własnoręcznie nie edytują takich skuch. Tymczasem to autor tematu powinien wiedzieć najlepiej, o co chciał zapytać i to właśnie ta osoba jest najbardziej kompetentna. Moderator musi przeczytać zawartość posta, później edytować temat (zdarzało mi się to wielokrotnie), ale edycja po raz kolejny tematu tego samego, leniwego autora skłania mnie raczej do natychmiastowego usunięcia takiego tematu. Choć nasze forum ma założenie, że każdemu dajemy szanse na poprawę, ale widać niektórzy ciągle mają alergie na gotowe teksty moderacji i sobie nabijają ilość postów pisząc jakieś durne komentarze zamiast zająć się edukacją niezbyt rozgarniętych użytkowników, którzy (jak się okazuje) wielu osobom utrudniają sprawne serfowanie po forum.
Jeśli czyjeś umiejętności i możliwości intelektualne pozwoliły na znalezienie forum i rejestrację na nim, a w okresie późniejszym logowanie oraz pisanie tematów, to uważam, że właściwe sformułowanie tematu tych możliwości nie przekracza.

Jeśli chodzi o bezbłędną pisownię w treści tematu, to mniej zachodu dla mnie jest z edycją błędów, niż zawracanie głowy autorowi. Tyle, że takie działanie nie ma elementu edukacyjnego i "bezbłędny inaczej" delikwent nie odnotowuje progresji wiedzy ortograficznej i żyje w przekonaniu, że wszystko mu sie świetnie udało...
RobinJ
Moim zdaniem Rekmar ma rację, jest (i nie tylko on) modem, ale i użytkownikiem, czasem chciałby podyskutować na tematy wędkarskie, a nie upominac czwarty czy piąty raz tego samego gościa, żeby dostosował temat icon_razz.gif
W pełni Cię popieram R icon_wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.