Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kotwice Do Zbrojenia Pilkerów
Wędkarstwo - Forum Wędkarskie > Metody > Wędkarstwo morskie
swc
Witam wszystkich ,to co mnie bardzo interesuje to wpływ jakosci ,krztałtu kotwic na zmniejszenie ilości
zejść dorszy z pilkera,bedziemy mieć w kwietniu zawody a strata kilku dorszy jest bardzo irytująca.Gdyby ktos chciał sie podzielić własnymi doświadczeniami jestem wdzięczny
Waldi69lx
... Kotwica ? ... na pewno ostra jak brzytwa... icon_wink.gif .. coby się dobrze zapięła... I ani grama luzu... icon_cool.gif
swc
CYTAT(Waldi69lx @ śro, 20 lut 2008 - 08:07) *
... Kotwica ? ... na pewno ostra jak brzytwa... icon_wink.gif .. coby się dobrze zapięła... I ani grama luzu... icon_cool.gif

22grudnia łeba szmugler testowałem ownera ,5 zeta za szt ostre ,po braniu przytrzymanie 10 metrów do góry i zejście i szlag człowieka chce trafić
lion0000
a ja uzywam tanami za 45 gr za sztuke rozmiaru od 1/0 do 3/0 i smialo dam dobra opinie. nierdzewieja, sa sztywne i ostre do morskich polowow sie nadaja. ewentualnie dodaje do nich czerwona rurke pcv jako dodatkowy wabik.
Waldi69lx
CYTAT(swc @ śro, 20 lut 2008 - 07:29) *
22grudnia łeba szmugler testowałem ownera ,5 zeta za szt ostre ,po braniu przytrzymanie 10 metrów do góry i zejście i szlag człowieka chce trafić

... Poprostu za drogie kotwice zakładasz i ryba wypluwa... icon_lol.gif ... A może masz zbyt miękki kij i np. żyłkę, co uniemożliwia prawidłowo zaciąć rybę...? icon_cool.gif
swc
CYTAT(Waldi69lx @ śro, 20 lut 2008 - 17:04) *
... Poprostu za drogie kotwice zakładasz i ryba wypluwa... icon_lol.gif ... A może masz zbyt miękki kij i np. żyłkę, co uniemożliwia prawidłowo zaciąć rybę...? icon_cool.gif

dobre icon_mrgreen.gif kij mikado ultrafilet do170, plecioka rainbow około 0.18, kołowrotek okuma40 exlips,
wydaje mi się nie jest to najgorszy zestaw-napewno są lepsze, technika -dokrecony kręcioł z lekkim popierdywaniem przy wiekszej rybie-aby takich było więcej icon_cool.gif
Waldi69lx
...Zestawik masz fajny... to może nad techniką trzeba by popracować...? ...coby nie szarpać dorsza za kamizelkę... icon_wink.gif
swc
CYTAT(Waldi69lx @ pią, 22 lut 2008 - 06:29) *
...Zestawik masz fajny... to może nad techniką trzeba by popracować...? ...coby nie szarpać dorsza za kamizelkę... icon_wink.gif

czasami wydaje mi sie że one lubia ocierać sie o mojego pilkerka, jak tylko to im sprawia przyjemność
to kamizelka będzie podarta icon_twisted.gif w tamtym roku w sierpniu szmugler 38 szt,-grudzień szmugler 43szt tendencja jest dobra przed zawodami ale pytanie które mnie nurtuje czy strata około 15 do 20 szt jest przy tej ilosci sprawa normalną ? i czy krztałtem kotwicy jej jakoscią ,wielkoscią mogę coś polepszyć? icon_cool.gif
lion0000
zmien technike łapania na jigowanie a nie na podszarpywanie! wtedy kamizelki nie beda im sie darly!
swc
CYTAT(lion0000 @ pią, 22 lut 2008 - 10:29) *
zmien technike łapania na jigowanie a nie na podszarpywanie! wtedy kamizelki nie beda im sie darly!

kiedy zaczynałem dorszowaniepare lat temu mogę sie przyznać że szarpałem jak szalony i nie wiedziałem gzie jest dno a gdzie niebo icon_mrgreen.gif kij od szczotki za 40zeta kołowrotek jak betoniarka
kotwice z tytanika itd było to dawno uczyłem się od najlepszych płacilem frycowe na ksieznej łeby itd wynikiem sa te liczby o których pisałem lecz nie daje mi spokoju ta liczba zejśc czy mogę cos jeszcze zrobić aby dojść do perfekcji icon_redface.gif
Waldi69lx
... Zejścia to rzecz normalna i każdemu się zdarzają, a ich liczba jest zależna (raczej) od stosowanej techniki... icon_wink.gif ... A co to za zawody macie i jakie są kryteria ?
swc
CYTAT(Waldi69lx @ sob, 23 lut 2008 - 06:31) *
... Zejścia to rzecz normalna i każdemu się zdarzają, a ich liczba jest zależna (raczej) od stosowanej techniki... icon_wink.gif ... A co to za zawody macie i jakie są kryteria ?

26-27 kwiecień hydrograf ,liczone są tylko wymiarowe a długości są zliczane i wygrywa największa suma,ilość kotwic włącznie z przywieszkami 2 szt ,i puchar za największego zawody zaliczane do konkursu o wędkarza roku naszego koła , konkurencja jest mocna jadą goście co zaczynali 8 -10
lat temu jak na ksieżnej był bardzo bardzo dobry szyper icon_cool.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.