Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dziura
Wędkarstwo - Forum Wędkarskie > Metody > Wędkarstwo podlodowe
piotrek___
witam...mam taki problem... czy jak wywale sobie dziure w lodzie siekierą(nie mam swidra czy jak to tam sie nazywa) to mi rybki nie uciekną?? chce robic dziure na glebokosci 1,5metra
Loro
Siekierą? Jak Ty chcesz to zrobić? Na lodzie jest to bardzo niebezpieczne. Poza tym od takiej siekiery ryby się raczej spłoszą.
piotrek___
to czym mam to zrobic?? u mnie lod 30 cm:P
Loro
Tutaj masz świder za 99 zł

http://allegro.pl/item289213010_swider_lod...a_wedkarzy.html

Lepiej zainwestować tą stówę czy np 150 zł raz na 20 lat i zadbać o swoje bezpieczeństwo. Pamiętaj, że z lodem nie ma żartów. Lepiej uważać.
piotrek_pisz
CYTAT
Poza tym od takiej siekiery ryby się raczej spłoszą

To taki sam hałas jak od piki i tez jak piką dziurę wykują i ryby jakoś łowią,wiec nie powinny sie az tak płoszyć
pawel14_88
CYTAT(piotrek___ @ śro, 02 sty 2008 - 01:53) *
to czym mam to zrobic?? u mnie lod 30 cm:P

jezeli lod ma 30cm grubosci to dziura po siekieze bedzie miala 30cm. srednicy a jest to nieregulaminowe pomysl co bedzie jak lod bedzie mial 50cm.
arcio99
CYTAT(pawel14_88 @ śro, 02 sty 2008 - 19:08) *
pomysl co bedzie jak lod bedzie mial 50cm.

Albo jak lód bedzie dojdzie aż do dna łowiska icon_mrgreen.gif
piotrek___
mnie regulaminy nie obowiazuja:P ja na swoim prywatnym stawie wedkuje i moge sobie nawet dziure o srednicy 2m wywiercic.....

niestety nie zakupie swidra bo nie mam kasy(mam 16 lat i jeszcze nie zarabiam) a rodzice mi nie dadza...ale moze cos u dziadka w garazu znajde co sie nada do zrobienia dziury:D
piotrek___
a tak przy okazji zeby nowego tematu nie zakladac...co to jest mormyszka i jak sie na to lowi?
jeszcze na lodzie nie lapalem wiec z tad ta niewiedza:P
PasiastyIrokez:)
CYTAT(piotrek___ @ czw, 03 sty 2008 - 00:47) *
a tak przy okazji zeby nowego tematu nie zakladac...co to jest mormyszka i jak sie na to lowi?
jeszcze na lodzie nie lapalem wiec z tad ta niewiedza:P

poszukaj troche po forum......temat o lowieniu na mormyszke jest PRZYKLEJONY w dziale o lowieniu spod lodu......
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.