Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaka Wędka, Kołowrotek I Co Ze Świdrem?
Wędkarstwo - Forum Wędkarskie > Metody > Wędkarstwo podlodowe
Kurzy
Chcę sobie kupić wędkę + kołowrotek pod lód ale za bardzo nie wiem na co zwracać uwagę przy kupnie. Chce sobie połapać na spławik trochę i może kiedyś spróbuję na mormyszkę. Co mi polecacie i dlaczego? Mój prób wydatkowy to tak ze 100 zł będzie. NO ewentualnie trochę więcej jeśli trzeba będzie.
Muszkarz
Może to Ci się spodoba
http://www.allegro.pl/item284704204_wedka_...er_polecam.html
a jeżeli nie to znalazłem coś tańszego
http://www.allegro.pl/item283576513_zestaw...er_prezent.html
Mam nadzieję, że pomogłem icon_wink.gif
Pozdrawiam
michu1234
witam

w tym drugim zestawie gosciu z zylka to pojechal po badzie chyba nigdy na lodzie nie lowil zylka 0,22 hi hi z taka srednica to zapomnij o jakich kolwiek braniach,a tak na marginesie gdzien ten lod ja juz sie doczekac nie moge swider naostrzony juz czeka
Muszkarz
No icon_biggrin.gif
Ale wiesz przecież można kupić osobno jakąś cienką żyłkę, nie są drogie icon_wink.gif
Kurzy
A teraz inna sprawa. Bo potrzebuję przecież coś do robienia dziur. I tak byłem w centrum wędkarskim w moim mieście i koszt świdra to ok. 150 zł. Trochę duży wydatek już wolałbym kupić 2 wędki podlodowe. Mam pytanie czy nie ma jakiś tańszych wersji świdra lub coś czym można również robić dziury i jest tańsze (proszę nie proponować siekiery, bo dla mi się to wydaje zbyt niebezpieczne).
Muszkarz
Kupiłeś tą wędke na allegro co Ci napisałem???

Obawiam się, że tańszego świdra nie znajdziesz. Słyszałem, że samemu można nawet zrobić taki świder lecz niestety nie wiem jak takie coś skonstruować.
Muszkarz
A jeżeli nic takiego nie wymyślisz to zawsze możesz łowić w przeręblu, który został wywiercony przez innego wędkarza.
Kurzy
Nie wędkę raczej kupię w wędkarskim, ale mam problem z tym świdrem bo nie wiem co zrobić. Zobaczę może coś "upoluję" na allegro. Na razie się powstrzymam z kupnem sprzętu.
Muszkarz
A może zamiast świdra załatw sobie pierzchnię. icon_wink.gif
Tu możesz o tym poczytać
http://www.wigry.win.pl/kwartalnik/nr24_podlodowe.htm
Kurzy
Hmm całkiem niezłe. Dużo tańsze, ale minus że trzeba się tym trochę nakręcić. Jak będę miał czas to sprawdzę czy u mnie coś takiego mają.
adams1999
pierzchni raczej nie kupisz w wedkarskim przynajmniej ja sie nigdy nie spotkalem icon_smile.gif na allegro nie raz mają ale to tez rzadkość
najprosciej jest zrobic pirzchnie samemu ale do tego potrzebna jest spawarka i odrobina umiejetnosci icon_smile.gif

sam przez pierwszy sezon łowienia na lodzie uzywałem siekierki, jak byl w miare cienki lod to wybijałem sobie przerebel (to wcale nie jest nie bezpieczne icon_smile.gif) a przy grubym lodzie siekierką rozbijałem gotowe juz przereble ktore czesto są zamarzniete cienką warstwą lodu albo poprostu porzyczalem swider od innego wedkarza na lodzie icon_smile.gif teraz mam pierzchnie i radze sobie w kazdym przypadku icon_smile.gif
Kurzy
Wiesz co byłem w jednym wędkarskim to pani wyciągnęła mi "łopatę" która była zakończona ostrzem i mówi, że to się bardzo dobrze sprawdza koszt 50 zł. Jeszcze zobaczę gdzieś indziej co mają icon_biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.