CYTAT(eldo @ pią, 29 cze 2007 - 12:27)

A gdybym zamiast uklei zalożył kiełbika jakie by były efekty?
Ukleje podałem przykładowo, obojętnie co by to nie było na jedno wyjdzie, kiełb tez by był dobry, zależy na co się nastawiasz? jeśli na sandacza kiełb jest bardzo dobrą przynętą na niego, i nie zakładaj żadnych stalek ani przyponow szczupakowych, tylko przypon z plecionki, testowałem juz stalki, wolframy i gdy wzioł sandacz po chwili odjazdu wypluwał żywca wraz z zestawem, teraz zawsze stosuje przypon z plecionki i żaden sandacz mi jej nie przegryzł, dobra jest też plecionka kevlarowa. Oczywiscie ze jak weźmie szczupak to w większosci przypadków stracimy rybę poniewaz przegryzie plecionkę...Ten zestaw który opisałem czyli zakładanie uklejki za nosek opracowałem na wiśle, poniewaz gdy nam weźmie: kleń, sandacz, bolen a będziemy miec przypon stalowy po kilku sekundach ryba wyplówa uklejkę. Jeśli natomiast weźmie szczupak zazwyczaj pożegnamy się z rybą- uniwersalnego zestawu na wszystkie ryby drapieżne chyba nie ma

Teraz zależy od ciebie na co się nastawiasz, zestaw dopasuj pod gatunek ryby na którą się nastawiasz..
Pozdro