![]() ![]() |
pią, 04 cze 2010 - 09:25
|
|
|
Wędkarz Grupa: Members Postów: 68 Dołączył: sob, 18 lis 06 Skąd: GŁOGÓW Nr użytkownika: 3,423 Numer GG: 569398 |
Dobrze Kolego kombinujesz. Połóż na kompostownik np. mokry, stary koc. Ja kładę wykładzinę dywanową na działce i stale mam trochę robaków na jeden połów. UWAGA: Nie mieszaj w ziemi. Jak zauważyłem, robaki tego nie lubią.
Robaki/rosówki trzy dni przed połowem włóż do pudełka np. po serze do sernika (około 50 sztuk biorę na nockę) wcześniej wsyp do pudełka na wysokość do 2/3 wilgotnego piasku. Nic więcej. Robak ma się wytrzeć ze śluzu i bozbyć treści. Nie dawaj żadnych smrodów (atraktorów). Włóż do lodówki do pojemnika na warzywa (tam jest "najcieplej"). Po trzech dniach będą jędrne i żywotne. Jeśli nie wykorzystasz wszystkich robaków, połóż je na główne podłoże. Te co się skryją są zdrowe. Te co zostaną pokroj na kawałki, do worka strunowego (zalej olejem słonecznikowym) i w zamrażalnik. Będą do zanęty. Dużo na ten temat pisałem w Wiadomościach Wędkarskich (chyba w roku 1996 lub 7). -------------------- mirgag@2com.pl
http://comtext.wizytowka.pl |
pią, 04 cze 2010 - 15:01
|
|
|
Wędkarz Grupa: Members Postów: 22 Dołączył: sob, 02 cze 07 Skąd: Poznań Nr użytkownika: 5,430 Numer GG: 5632283 |
OK, a jak będę chciał je wysłać koledze, bo potrzebuje to co włożyć do pudełka aby wytrwały tydzień/dwa. W kompostowniku nie mieszam ale widzę, że część odpadów typu banany są nieruszone. Chyba trzeba będzie zrobić tam porządek.
Pozdr. |
wto, 08 cze 2010 - 19:38
|
|
|
Początkujący Grupa: Members Postów: 2 Dołączył: wto, 08 cze 10 Nr użytkownika: 37,782 |
Witam
Ten post edytował mati2021 wto, 08 cze 2010 - 19:40
Jestem nowy na forum Tak się składa, że wczoraj byłem na rosówkach na trawniku przed blokiem a później też na innym i nałapałem sporo rosówek:) Fakt, że łapałem je pierwszy raz ale po 15 minutach nabrałem wprawy ;D Wczoraj padało porządnie tak około 16/17 godz. więc trawa i ziemia była wilgotna a na polowaniu na rosówki byłem o godzinie 22/23 Wystarczy je szybko łapać: ja to robiłem tylko trzema palcami (kciuk, wskazujący i środkowy) bo tak było najwygodniej i najefektywniej Pzdr |
wto, 08 cze 2010 - 22:42
|
|
![]() Weteran Grupa: Members Postów: 286 Dołączył: czw, 06 lis 08 Skąd: Chorzów/jez.Pławniowickie Nr użytkownika: 12,222 |
....Aha ? Trzema palcami....? Dzięki !
-------------------- Nie Ważne Jakie Ryby
Ważne w JakimTowarzystwie ! |
pią, 30 lip 2010 - 01:49
|
|
|
Początkujący Grupa: Members Postów: 2 Dołączył: wto, 27 lip 10 Nr użytkownika: 38,432 |
Dobrze Kolego kombinujesz. Połóż na kompostownik np. mokry, stary koc. Ja kładę wykładzinę dywanową na działce i stale mam trochę robaków na jeden połów. UWAGA: Nie mieszaj w ziemi. Jak zauważyłem, robaki tego nie lubią. Robaki/rosówki trzy dni przed połowem włóż do pudełka np. po serze do sernika (około 50 sztuk biorę na nockę) wcześniej wsyp do pudełka na wysokość do 2/3 wilgotnego piasku. Nic więcej. Robak ma się wytrzeć ze śluzu i bozbyć treści. Nie dawaj żadnych smrodów (atraktorów). Włóż do lodówki do pojemnika na warzywa (tam jest "najcieplej"). Po trzech dniach będą jędrne i żywotne. Jeśli nie wykorzystasz wszystkich robaków, połóż je na główne podłoże. Te co się skryją są zdrowe. Te co zostaną pokroj na kawałki, do worka strunowego (zalej olejem słonecznikowym) i w zamrażalnik. Będą do zanęty. Dużo na ten temat pisałem w Wiadomościach Wędkarskich (chyba w roku 1996 lub 7). co za przepisik mmmmmyyyyyyyyyyyyyymmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!! nie myslisz ze olej z oliwek bedzie lepszy ??? lepiej bedom ryby braaly ZAMROZONE ZUCAC ???? |
pią, 30 lip 2010 - 01:53
|
|
|
Początkujący Grupa: Members Postów: 2 Dołączył: wto, 27 lip 10 Nr użytkownika: 38,432 |
rosówki sa bardzo wytrzymałe kiedys wsadzilem do wiaderka ok. 20szt wsadzilem im trche trawy i o nich kompletnie zapomnialem i mówie ci przetrwały miesiąc!!!!!!!!!!! po miesiacu jak sie kapnelem to je szybko wypuscilem i odrazy zwialy w glebe siemka muglby mi ktos na prywatnom skrzynke wyslac jakoms fotre jak wygladajom rosowki hehe ze mnie taki rybak ze niewiem hehe dzieki z gory |
pią, 27 sie 2010 - 20:25
|
|
|
Początkujący Grupa: Members Postów: 2 Dołączył: pią, 27 sie 10 Skąd: Okolice Goliny Nr użytkownika: 38,835 Numer GG: 6477898 |
Witam. Myślę nad założeniem swojej własnej malej hodowli. Czy ktos jeszcze odwiedza to forum? hccial bym zaciagnac porad ekspertow i doswiadconych hodowcow, mam pare pytan. Czekam na odp.
|
|
|
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: środa, 08 wrzesień 2010 - 00:54 |