![]() ![]() |
śro, 03 lut 2010 - 16:24
|
|
|
Wędkarz Grupa: Members Postów: 35 Dołączył: czw, 26 lip 07 Nr użytkownika: 6,050 |
ja zaopatruję się w kukurydzę , konopie i inne ziarna na targowisku w Legionowie. Kukurydza to naprawdę grosze, a konopie to 3-4 zł za kilogram. tylko trzeba przejść przez całe targowisko a tam na końcu handlują rolnicy . I tam najtaniej kupisz . Na tym samy targowisku ale w centralnej części konopie kosztują ok. 8 zł / kg
|
|
|
|
|
|
śro, 03 lut 2010 - 16:51
|
|
![]() Weteran Grupa: Members Postów: 230 Dołączył: pią, 28 lis 08 Skąd: Boguszyce (śląsk) Nr użytkownika: 12,975 Numer GG: 10863512 |
ja konopie kupilem w zwyklym sklepie spożywczym bodajże 3 zl za kg
|
czw, 04 lut 2010 - 13:43
|
|
|
Początkujący Grupa: Members Postów: 1 Dołączył: pią, 10 lip 09 Nr użytkownika: 27,257 |
Witam, zamierzam na sezon trochę poeksperymentować z zanęcaniem. Powiedzcie mi gdzie można kupić kukurydze i konopie. Szukam na róznych bazarkach, sklepach i nie widziałem. Mieszkam w Warszawie, może wiecie tu można dostać. Pozdrawiam Cześć Jedź pod halę Banacha. Tam na bazarku od strony Okęcia jest buda w której jedna babka handluje nasionkami. Dokładnej lokalizacji ci nie podam, bo tylko bym namieszał, ale jak popytasz ludzi co mają stragany to trafisz. Kuku po 4 zł, konopki po 6, ma też inne nasiona - np. rzepik. Na allegro i w sklepach wędkarskich nie opłaca się kupować, bo wychodzi 2 razy drożej, a jak kupujesz np. 20 kg tego i tamtego to wychodzi spora różnica. |
pią, 05 lut 2010 - 00:58
|
|
|
Wędkarz Grupa: Members Postów: 27 Dołączył: pon, 01 lut 10 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 36,112 |
no i ok. Wielkie dzieki. Pasuje mi to bardziej niż Legionowo. A znaleść to znajde, przynajmniej sobie bazarek zwiedze
|
pon, 08 lut 2010 - 19:07
|
|
|
Wędkarz Grupa: Members Postów: 14 Dołączył: wto, 12 maj 09 Nr użytkownika: 23,603 |
Jeżeli nie chce Ci się jeżdzić po targowiskach możesz kupić w sklepie internetowym. Ja w zeszłym roku tam kupowałem. Jest na pewno drożej, ponieważ dochodzi przesyłka, ale ja brałem jeszcze trochę sprzętu wędkarskiego i nie było to zbyt odczuwalne przy całym zamówieniu. Podaję adres sklepu: http://www.rockworld.pl/
|
pon, 08 lut 2010 - 22:12
|
|
|
Wędkarz Grupa: Members Postów: 27 Dołączył: pon, 01 lut 10 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 36,112 |
Jeżeli nie chce Ci się jeżdzić po targowiskach możesz kupić w sklepie internetowym. Ja w zeszłym roku tam kupowałem. Jest na pewno drożej, ponieważ dochodzi przesyłka, ale ja brałem jeszcze trochę sprzętu wędkarskiego i nie było to zbyt odczuwalne przy całym zamówieniu. Podaję adres sklepu: http://www.rockworld.pl/ Nie pisałem, że mi się nie chce, tylko że Legionowo trochę daleko. Ale poprosiłem dziś kumpla z pracy ma mi zobaczyć u siebie na targu. Mówił że kukurydza jest a do konopi i innych ziaren sie upewni. |
pon, 08 lut 2010 - 22:27
|
|
![]() Szajbus Grupa: Members Postów: 1,512 Dołączył: pią, 27 lut 09 Skąd: Leszno Wlkp Nr użytkownika: 18,276 Numer GG: 9166704 |
Nie każdy ma tą możliwość kupić u siebie w mieście czy na wsi,Allegro dobra sprawa ale minusem są koszta przesyłki,ale czasem nie ma wyboru i niestety trzeba przepłacić kosztem przesyłki...
-------------------- |
pon, 08 lut 2010 - 23:03
|
|
![]() Weteran Grupa: Members Postów: 121 Dołączył: sob, 15 wrz 07 Skąd: Ostrów Wlkp. / Gorzyce Wielkie Nr użytkownika: 6,701 Numer GG: 1038913 |
Konopie można kupić w sklepie wędkarskim Konopie w sklepie wędkarskim pakowane są najczęściej po ok.0,5kg (może nieco więcej) dlatego wychodzą bardzo drogo Sprawdż czy nie ma u Ciebie w pobliżu hurtowni nasion. U mnie kilo konopi kosztuje koło 4-4.5 zł Wiecie ile się naszukałem konopi w moim mieście (bazar, nasienne itp)? Ostrów to niestety miasto, gdzie nie uświadczysz tego, do tego stopnia, że w sklepie nasiennym powiedzieli mi, że konopie to narkotyk i zakazana jest ich sprzedaż (ładnych parę lat temu kupowałem je w tym samym sklepie, ale po jakimś czasie towar został wycofany z półki) Z tego co przeczytałem na różnych forach, to wszystko zależy od tego w jakim mieście się mieszka bo w niektórych miastach sklepy towar ten posiadają, dlatego może akurat gdzieś obok siebie dostaniesz; ja z braku laku zakupiłem konopie na allegro, musisz popatrzeć, bo zdarzają się dużo droższe jak i tańsze, gdzie za tę samą cenę kupisz o wiele więcej (chociaż dawno nie patrzyłem za tym i może się to już ustabilizowało -------------------- Burza gdy się zbiera w domu, idź na ryby po kryjomu
![]() |
wto, 09 lut 2010 - 00:22
|
|
|
Konopie w sklepie wędkarskim pakowane są najczęściej po ok.0,5kg (może nieco więcej) dlatego wychodzą bardzo drogo Wiecie ile się naszukałem konopi w moim mieście (bazar, nasienne itp)? Ostrów to niestety miasto, gdzie nie uświadczysz tego, do tego stopnia, że w sklepie nasiennym powiedzieli mi, że konopie to narkotyk i zakazana jest ich sprzedaż (ładnych parę lat temu kupowałem je w tym samym sklepie, ale po jakimś czasie towar został wycofany z półki) Z tego co przeczytałem na różnych forach, to wszystko zależy od tego w jakim mieście się mieszka bo w niektórych miastach sklepy towar ten posiadają, dlatego może akurat gdzieś obok siebie dostaniesz; ja z braku laku zakupiłem konopie na allegro, musisz popatrzeć, bo zdarzają się dużo droższe jak i tańsze, gdzie za tę samą cenę kupisz o wiele więcej (chociaż dawno nie patrzyłem za tym i może się to już ustabilizowało Pozdrawiam kolegę z Ostrowa. Właśnie tam uczyłem się wędkować, zdałem kartę. Rybki łowiłem na Piaskach i w stawie w parku. Spędzałem tam całe wakacje, a wujek zabierał mnie na ryby (ale gdzieś w okolicę). |
wto, 09 lut 2010 - 10:28
|
|
![]() Weteran Grupa: Members Postów: 121 Dołączył: sob, 15 wrz 07 Skąd: Ostrów Wlkp. / Gorzyce Wielkie Nr użytkownika: 6,701 Numer GG: 1038913 |
Pozdrawiam kolegę z Ostrowa. Właśnie tam uczyłem się wędkować, zdałem kartę. Rybki łowiłem na Piaskach i w stawie w parku. Spędzałem tam całe wakacje, a wujek zabierał mnie na ryby (ale gdzieś w okolicę). POZDRAWIAM !!!! W parku też rybki łowiłem -------------------- Burza gdy się zbiera w domu, idź na ryby po kryjomu
![]() |
czw, 25 lut 2010 - 12:23
|
|
|
Po poszukiwaniach znalazłem. Tylko sprzedają to jako "kukurydza paszowa". Czy ona się nadaje?
|
czw, 25 lut 2010 - 13:34
|
|
![]() Weteran Grupa: Members Postów: 324 Dołączył: nie, 24 sty 10 Skąd: WKS Śląsk Wrocław Nr użytkownika: 36,047 Numer GG: 6895884 |
Po poszukiwaniach znalazłem. Tylko sprzedają to jako "kukurydza paszowa". Czy ona się nadaje? Tak nadaje się tylko jej przygotowanie wygląda tak: wsypujesz kukurydze do wody i zostawiasz na 24h żeby zmiękła, potem gotujesz przez jakieś 2-3 godziny i jest git -------------------- |
czw, 25 lut 2010 - 17:33
|
|
|
Tak nadaje się tylko jej przygotowanie wygląda tak: wsypujesz kukurydze do wody i zostawiasz na 24h żeby zmiękła, potem gotujesz przez jakieś 2-3 godziny i jest git ok. Wilekie dzięki. A po ile kupujesz? Ja znalazałem po 0,6 zł. Wydaje mi się, że to bardzo dobra cena. |
czw, 25 lut 2010 - 21:44
|
|
![]() Weteran Grupa: Members Postów: 324 Dołączył: nie, 24 sty 10 Skąd: WKS Śląsk Wrocław Nr użytkownika: 36,047 Numer GG: 6895884 |
ja w tym roku jeszcze nie kupiłem ale średnia cena kolo 1zł a jak masz za 0,6 zł to bierz bo tanio : )
ja jeszcze nie wiem ile konopie mnie wyjdą liczę na cenę około 4 zł za 1kg -------------------- |
|
|
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: czwartek, 11 marzec 2010 - 20:08 |