IPB

Wędkarstwo muchowe, spławikowe, grunt i spinning.
Metody, łowiska, ryby, zanęty,
sprzęt wędkarski, wypoczynek.
Wędkarstwo morskie i podlodowe

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Konopia I Kukurydza
kfal
post śro, 03 lut 2010 - 16:24
Post #21

Wędkarz
Grupa: Members
Nr użytkownika: 6,050

ja zaopatruję się w kukurydzę , konopie i inne ziarna na targowisku w Legionowie. Kukurydza to naprawdę grosze, a konopie to 3-4 zł za kilogram. tylko trzeba przejść przez całe targowisko a tam na końcu handlują rolnicy . I tam najtaniej kupisz . Na tym samy targowisku ale w centralnej części konopie kosztują ok. 8 zł / kg
Profile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Quote Post
HANI
post śro, 03 lut 2010 - 16:51
Post #22

Weteran
Nr użytkownika: 12,975
Numer GG: 10863512

ja konopie kupilem w zwyklym sklepie spożywczym bodajże 3 zl za kg icon_smile.gif a kuku mozna podgotowac na z dodatkiem wanilii icon_smile.gif
Profile CardPM
+Quote Post
Lakehunter
post czw, 04 lut 2010 - 13:43
Post #23

Początkujący
Nr użytkownika: 27,257

CYTAT(wotekm @ wto, 02 lut 2010 - 22:20) *
Witam,

zamierzam na sezon trochę poeksperymentować z zanęcaniem. Powiedzcie mi gdzie można kupić kukurydze i konopie. Szukam na róznych bazarkach, sklepach i nie widziałem. Mieszkam w Warszawie, może wiecie tu można dostać.
Pozdrawiam

Cześć

Jedź pod halę Banacha. Tam na bazarku od strony Okęcia jest buda w której jedna babka handluje nasionkami. Dokładnej lokalizacji ci nie podam, bo tylko bym namieszał, ale jak popytasz ludzi co mają stragany to trafisz.
Kuku po 4 zł, konopki po 6, ma też inne nasiona - np. rzepik.
Na allegro i w sklepach wędkarskich nie opłaca się kupować, bo wychodzi 2 razy drożej, a jak kupujesz np. 20 kg tego i tamtego to wychodzi spora różnica.
Profile CardPM
+Quote Post
wotekm
post pią, 05 lut 2010 - 00:58
Post #24

Wędkarz
Nr użytkownika: 36,112

no i ok. Wielkie dzieki. Pasuje mi to bardziej niż Legionowo. A znaleść to znajde, przynajmniej sobie bazarek zwiedze icon_smile.gif
Profile CardPM
+Quote Post
ombre1973
post pon, 08 lut 2010 - 19:07
Post #25

Wędkarz
Nr użytkownika: 23,603

Jeżeli nie chce Ci się jeżdzić po targowiskach możesz kupić w sklepie internetowym. Ja w zeszłym roku tam kupowałem. Jest na pewno drożej, ponieważ dochodzi przesyłka, ale ja brałem jeszcze trochę sprzętu wędkarskiego i nie było to zbyt odczuwalne przy całym zamówieniu. Podaję adres sklepu: http://www.rockworld.pl/
Profile CardPM
+Quote Post
wotekm
post pon, 08 lut 2010 - 22:12
Post #26

Wędkarz

CYTAT(ombre1973 @ pon, 08 lut 2010 - 20:07) *
Jeżeli nie chce Ci się jeżdzić po targowiskach możesz kupić w sklepie internetowym. Ja w zeszłym roku tam kupowałem. Jest na pewno drożej, ponieważ dochodzi przesyłka, ale ja brałem jeszcze trochę sprzętu wędkarskiego i nie było to zbyt odczuwalne przy całym zamówieniu. Podaję adres sklepu: http://www.rockworld.pl/

Nie pisałem, że mi się nie chce, tylko że Legionowo trochę daleko. Ale poprosiłem dziś kumpla z pracy ma mi zobaczyć u siebie na targu. Mówił że kukurydza jest a do konopi i innych ziaren sie upewni.
Profile CardPM
+Quote Post
SławomirJ
post pon, 08 lut 2010 - 22:27
Post #27

Szajbus
Nr użytkownika: 18,276
Numer GG: 9166704

Nie każdy ma tą możliwość kupić u siebie w mieście czy na wsi,Allegro dobra sprawa ale minusem są koszta przesyłki,ale czasem nie ma wyboru i niestety trzeba przepłacić kosztem przesyłki...

--------------------
Profile CardPM
+Quote Post
grych
post pon, 08 lut 2010 - 23:03
Post #28

Weteran
Nr użytkownika: 6,701
Numer GG: 1038913

CYTAT(goblin0394 @ wto, 02 lut 2010 - 23:00) *
Konopie można kupić w sklepie wędkarskim

Konopie w sklepie wędkarskim pakowane są najczęściej po ok.0,5kg (może nieco więcej) dlatego wychodzą bardzo drogo

CYTAT(Psycholek @ śro, 03 lut 2010 - 00:24) *
Sprawdż czy nie ma u Ciebie w pobliżu hurtowni nasion. U mnie kilo konopi kosztuje koło 4-4.5 zł

Wiecie ile się naszukałem konopi w moim mieście (bazar, nasienne itp)? Ostrów to niestety miasto, gdzie nie uświadczysz tego, do tego stopnia, że w sklepie nasiennym powiedzieli mi, że konopie to narkotyk i zakazana jest ich sprzedaż (ładnych parę lat temu kupowałem je w tym samym sklepie, ale po jakimś czasie towar został wycofany z półki) Z tego co przeczytałem na różnych forach, to wszystko zależy od tego w jakim mieście się mieszka bo w niektórych miastach sklepy towar ten posiadają, dlatego może akurat gdzieś obok siebie dostaniesz; ja z braku laku zakupiłem konopie na allegro, musisz popatrzeć, bo zdarzają się dużo droższe jak i tańsze, gdzie za tę samą cenę kupisz o wiele więcej (chociaż dawno nie patrzyłem za tym i może się to już ustabilizowało icon_smile.gif

--------------------
Burza gdy się zbiera w domu, idź na ryby po kryjomu

Profile CardPM
+Quote Post
wotekm
post wto, 09 lut 2010 - 00:22
Post #29

Wędkarz

CYTAT(grych @ wto, 09 lut 2010 - 00:03) *
Konopie w sklepie wędkarskim pakowane są najczęściej po ok.0,5kg (może nieco więcej) dlatego wychodzą bardzo drogo
Wiecie ile się naszukałem konopi w moim mieście (bazar, nasienne itp)? Ostrów to niestety miasto, gdzie nie uświadczysz tego, do tego stopnia, że w sklepie nasiennym powiedzieli mi, że konopie to narkotyk i zakazana jest ich sprzedaż (ładnych parę lat temu kupowałem je w tym samym sklepie, ale po jakimś czasie towar został wycofany z półki) Z tego co przeczytałem na różnych forach, to wszystko zależy od tego w jakim mieście się mieszka bo w niektórych miastach sklepy towar ten posiadają, dlatego może akurat gdzieś obok siebie dostaniesz; ja z braku laku zakupiłem konopie na allegro, musisz popatrzeć, bo zdarzają się dużo droższe jak i tańsze, gdzie za tę samą cenę kupisz o wiele więcej (chociaż dawno nie patrzyłem za tym i może się to już ustabilizowało icon_smile.gif

Pozdrawiam kolegę z Ostrowa. Właśnie tam uczyłem się wędkować, zdałem kartę. Rybki łowiłem na Piaskach i w stawie w parku. Spędzałem tam całe wakacje, a wujek zabierał mnie na ryby (ale gdzieś w okolicę).
Profile CardPM
+Quote Post
grych
post wto, 09 lut 2010 - 10:28
Post #30

Weteran
Nr użytkownika: 6,701
Numer GG: 1038913

CYTAT(wotekm @ pon, 08 lut 2010 - 22:22) *
Pozdrawiam kolegę z Ostrowa. Właśnie tam uczyłem się wędkować, zdałem kartę. Rybki łowiłem na Piaskach i w stawie w parku. Spędzałem tam całe wakacje, a wujek zabierał mnie na ryby (ale gdzieś w okolicę).

POZDRAWIAM !!!!

W parku też rybki łowiłem icon_smile.gif a na Piaskach ostatnio pojawiam się rzadko, ponieważ po tzw kontrolnych odłowach zostały się przede wszystkim same skalarki (małe leszczyki) no i do czasu do czasu karaś i karpik, który uchowa się z corocznych tzw. zarybień icon_smile.gif
Ten post edytował grych wto, 09 lut 2010 - 12:29

--------------------
Burza gdy się zbiera w domu, idź na ryby po kryjomu

Profile CardPM
+Quote Post
wotekm
post czw, 25 lut 2010 - 12:23
Post #31

Wędkarz

Po poszukiwaniach znalazłem. Tylko sprzedają to jako "kukurydza paszowa". Czy ona się nadaje?
Profile CardPM
+Quote Post
lokis
post czw, 25 lut 2010 - 13:34
Post #32

Weteran
Nr użytkownika: 36,047
Numer GG: 6895884

CYTAT(wotekm @ czw, 25 lut 2010 - 11:23) *
Po poszukiwaniach znalazłem. Tylko sprzedają to jako "kukurydza paszowa". Czy ona się nadaje?

Tak nadaje się tylko jej przygotowanie wygląda tak:
wsypujesz kukurydze do wody i zostawiasz na 24h żeby zmiękła, potem gotujesz przez jakieś 2-3 godziny i jest git icon_smile.gif raczej nie będzie się nadawała na hak ale na zanętę jak najbardziej, bo ja tylko nęcę taką kukurydzą a na hak zwykłą puszkową lub dużą dipowaną wędkarską icon_smile.gif

--------------------
Pozdrawiam Paweł.K
FEEDER_SPŁAWIK_KARPIARSTWO

Profile CardPM
+Quote Post
wotekm
post czw, 25 lut 2010 - 17:33
Post #33

Wędkarz

CYTAT(lokis @ czw, 25 lut 2010 - 14:34) *
Tak nadaje się tylko jej przygotowanie wygląda tak:
wsypujesz kukurydze do wody i zostawiasz na 24h żeby zmiękła, potem gotujesz przez jakieś 2-3 godziny i jest git icon_smile.gif raczej nie będzie się nadawała na hak ale na zanętę jak najbardziej, bo ja tylko nęcę taką kukurydzą a na hak zwykłą puszkową lub dużą dipowaną wędkarską icon_smile.gif

ok. Wilekie dzięki. A po ile kupujesz? Ja znalazałem po 0,6 zł. Wydaje mi się, że to bardzo dobra cena.
Profile CardPM
+Quote Post
lokis
post czw, 25 lut 2010 - 21:44
Post #34

Weteran
Nr użytkownika: 36,047
Numer GG: 6895884

ja w tym roku jeszcze nie kupiłem ale średnia cena kolo 1zł a jak masz za 0,6 zł to bierz bo tanio : )
ja jeszcze nie wiem ile konopie mnie wyjdą liczę na cenę około 4 zł za 1kg icon_wink.gif

--------------------
Pozdrawiam Paweł.K
FEEDER_SPŁAWIK_KARPIARSTWO

Profile CardPM
+Quote Post

Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

- Wersja Lo-Fi Aktualny czas: czwartek, 11 marzec 2010 - 20:08
Sklep akwarystyczny Wrocław | Imprezy integracyjne