IPB

Wędkarstwo muchowe, spławikowe, grunt i spinning.
Metody, łowiska, ryby, zanęty,
sprzęt wędkarski, wypoczynek.
Wędkarstwo morskie i podlodowe

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> Wyprawa Na Sumy
tracjan
post pią, 18 wrz 2009 - 05:36
Post #41

Szajbus
Grupa: Moderator
Nr użytkownika: 11,788
Numer GG: 1689261

Apropos sumow wszyscy uczymy sie na bledach, za rok bedzie lepiej!!

Czekam z niecierpliwoscia na zdjecia.

Profile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Quote Post
wrest26
post sob, 19 wrz 2009 - 11:21
Post #42

Wędkarz
Grupa: Members
Nr użytkownika: 26,857

CYTAT(karol_77 @ pią, 18 wrz 2009 - 03:02) *
Witam po dwutygodniowej nieobecności w kraju. Opiszę na razie krótko ponieważ po tak długiej nieobecności nie mam czasu nawet fot zrzucić na kompa. Połowić połowiliśmy głównie karpi( przedział 50-96cm) ale były także sztuki 20-30cm na pelet 22mm !!!! Koledzy złowili kilka małych sumków a mi było przyznane zmierzyć się z tymi dużo większymi wąsaczami. Niestety przegrałem 2-0. W przyszłym roku poprawię statystykę obiecuję. Pierwszego suma miałem na żywca ( miał około 15-20kg) niestety plecionka przetarła się o skały. Drugiego mogę śmiało porównać do loko0motywy przez którą trzeszczał mi spining sandaczowy. Niestety łowiłem je bez stalki i w końcu żyłka 0,30 nie wytrzymała, Rybka pozostawiła mi na żyłce 2 metry śluzu icon_smile.gif
Postaram się w weekend lub na początku przyszłego tyg wrzucić foty. A za tydzień ponownie jedziemy do Szwecji na metrowe szczupaki. Mamy jeszcze jedno miejsce w aucie więc jakby co to zapraszamy.
Na koniec wielkie dzięki Bartku za garść informacji dotyczących załatwiania podstawowych spraw w Hiszpanii no i za info dotyczące rybek. Masz u mnie wielkiego browara icon_smile.gif
pzdr
Karol

Hej Karol no to fajnie że połapaliscie i ze wypad sie udał a co do sumów to ja tez ostatnio nie wyciągnełem zadnego pozadnego suma ale nie ma sie co przejmowac....W kazdym razie znasz juz wode wiesz wszystko co i jak to za rok bedzie o wiele lepiej icon_biggrin.gif pozdrawiam Bartek
Profile CardPM
+Quote Post
karol_77
post śro, 30 gru 2009 - 01:37
Post #43

Wędkarz
Nr użytkownika: 9,615
Numer GG: 6788030

Koniec roku się zbliża i przypomniałem sobie o zaległościach :/ a mianowicie o zdjęciach znad Ebro. Wklejam tylko z karpikami i sandałkami bo jak wcześniej pisałem sumy pokazały mi tylko ogon. W przyszłym roku planuję dwa wyjazdy nad Ebro. Wąsaty już mi nie ucieknie icon_smile.gif

CYTAT(wrest26 @ sob, 19 wrz 2009 - 12:21) *
Hej Karol no to fajnie że połapaliscie i ze wypad sie udał a co do sumów to ja tez ostatnio nie wyciągnełem zadnego pozadnego suma ale nie ma sie co przejmowac....W kazdym razie znasz juz wode wiesz wszystko co i jak to za rok bedzie o wiele lepiej icon_biggrin.gif pozdrawiam Bartek

mam nadzieję że w przyszłym sezonie uda nam się spotkać nad wodą i coś razem wydłubiemy icon_wink.gif
pzdr

Edytuj, a nie piszesz posta pod postem.

Załączona miniatura
Załączony obrazek
Załączony obrazek
Załączony obrazek
Załączony obrazek

Załączony obrazek
Załączony obrazek
Załączony obrazek
Załączony obrazek

Profile CardPM
+Quote Post
kasko43
post nie, 03 sty 2010 - 17:52
Post #44

Początkujący
Nr użytkownika: 35,750

Karol, ile kosztował cię bilet do Barcelony? obojętnie czy w 1 czy w 2 strony, chodzi mi po prostu o koszt icon_biggrin.gif
Profile CardPM
+Quote Post
lysol1982
post pon, 04 sty 2010 - 14:10
Post #45

Wędkarz
Nr użytkownika: 27,575
Numer GG: 10167011

CYTAT(karol_77 @ śro, 30 gru 2009 - 01:37) *
Koniec roku się zbliża i przypomniałem sobie o zaległościach :/ a mianowicie o zdjęciach znad Ebro. Wklejam tylko z karpikami i sandałkami bo jak wcześniej pisałem sumy pokazały mi tylko ogon. W przyszłym roku planuję dwa wyjazdy nad Ebro. Wąsaty już mi nie ucieknie icon_smile.gif

karol jesli bys sie wybieral to daj znac prosze bo chetnie bym sie wybral polapac.chcialem w 2009 sie wybrac ale niestety ekipa sie rozleciala.napisz mi jaki to bylby mniej wiecej termin na ile i ile okolo ta impreza wyniesie
Profile CardPM
+Quote Post
drunkymoonky
post pon, 04 sty 2010 - 16:48
Post #46

Wędkarz
Nr użytkownika: 26,305
Numer GG: 8636730

Siemka all ,ladne wyniki panowie tak 3mac.
Tak na marginesie ile taki tygoniowy wypad was kosztowal od osoby ? Jakies plany wypadowe na ten rok ktos ma ? Bo chetnie dolaczyl bym sie do ekipy jak czas pozwoli ^_^ Gdyby nie to jakies porady na temat ebro co , gdzie i jak np :
1 sprzet
2 lowiska
3 zaneta
4 jak tam sytuacja wyglada z okresami ochronnymi czy wogule cos takiego tam jest ? Chodzi mi o sumy
dzieki z gory i pozdro
Profile CardPM
+Quote Post
wrest26
post pią, 08 sty 2010 - 14:30
Post #47

Wędkarz
Nr użytkownika: 26,857

CYTAT(karol_77 @ śro, 30 gru 2009 - 02:40) *
mam nadzieję że w przyszłym sezonie uda nam się spotkać nad wodą i coś razem wydłubiemy icon_wink.gif
pzdr

Hej Karol nie ma sprawy,daj tylko troche wczesniej znac a ja sie dostosuje i dojade do was.. Ja pierwszy wypad zalicze w marcu...pozdrawiam

CYTAT(karol_77 @ śro, 30 gru 2009 - 02:37) *

Piękne rybki!!!!Fajnie ze wypad sie udał!!!

CYTAT(drunkymoonky @ pon, 04 sty 2010 - 17:48) *
Siemka all , Zajebiste wyniki panowie tak 3mac.
Tak na marginesie ile taki tygoniowy wypad was kosztowal od osoby ? Jakies plany wypadowe na ten rok ktos ma ? Bo chetnie dolaczyl bym sie do ekipy jak czas pozwoli ^_^ Gdyby nie to jakies porady na temat ebro co , gdzie i jak np :
1 sprzet
2 lowiska
3 zaneta
4 jak tam sytuacja wyglada z okresami ochronnymi czy wogule cos takiego tam jest ? Chodzi mi o sumy
dzieki z gory i pozdro

Witam kolego napomkne ci troche na temat ebro,chociaz wczesniej troche informacji juz było!!Co do kosztow to trudno powiedziec zalezy jakim autem jedziesz(lub samolotem)czy pellet przywieziesz z polski no i i ile browarow wypijesz hehe no i spanie w namiocie to taki mały zarys najlepiej jak policzysz benzyne jakies 2300km zalezy z jakiego miejsca w Polsce a reszte według uznania(chodzi mi o wyzywienie) icon_smile.gif:)co od sprzetu to najmocniejszy,bo na jeden pellet moze ci wziasc karp jak i duzy sum....co do zanety to tylko i wyłacznie PELLET przysmak karpi i sumow...i bardzo popularna tu przyneta FROLIC(karma dla psa)sprawdza sie świetnie...co do okresu ochronnego to trudno mi cokolwiek powiedziec bo tutaj lapia przez caly rok...ja nawet sie nie interesowalem ochrona bo i tak wszystkie ryby wracaja do wody...na poczatku marca jade na mała zasiadke kilkudniowa wiec napisze jak tam z winikami...pozdrawiam

Ten post edytował PasiastyIrokez:) wto, 09 lut 2010 - 18:02
Profile CardPM
+Quote Post
ryba5245
post wto, 02 lut 2010 - 21:33
Post #48

Początkujący
Nr użytkownika: 36,087
Numer GG: 5422331

Aktualne sa jeszcze wasze palny co do wyjazdu i z jakiej części polski on jest?? Sa jeszcze miejsca wolne ?

lysol1982 wiesz cos moze o tym wyjezdzie do hiszpani.. zbieracie jeszcze paczke??? ja jestem chetny na wyjaz nad ebro

Ten post edytował PasiastyIrokez:) wto, 09 lut 2010 - 18:01
Profile CardPM
+Quote Post
karol_77
post wto, 09 lut 2010 - 03:13
Post #49

Wędkarz

Nie było mnie ostatnio na forum ( narodziny drugiego synka icon_cool.gif ) i widzę, że temat sumów się rozkręcił. Piszę krótko - bo w środku nocy ale więcej dopiszę do końca tyg. Obecnie jestem napastowany w temacie Szwecji i Norwegii i w tym kierunku więcej działam z wyjazdami ( w ub. roku 9 wyjazdów i kilkadziesiąt metrówek). Temat Hiszpania chcę zrobić przynajmniej dwukrotnie w tym roku. Trzeba być nienormalnym żeby tam nie wrócić icon_mrgreen.gif
pozdrawiam
Karol
Profile CardPM
+Quote Post
chemik
post śro, 10 lut 2010 - 13:02
Post #50

Wędkarz
Nr użytkownika: 2,911

Witam.
Ja caly czas powaznie mysle o Hiszpanii, ale czy wyplai nie wiem.
Narazie nie mam ludzi, a samemu to nie bardzo.
Jezeli jest lub bedzie cos organizowane to prosze info na PW lub gg 4662491
Pozdrawiam Lukasz.
Profile CardPM
+Quote Post
karol_77
post pią, 05 mar 2010 - 03:24
Post #51

Wędkarz

Panowie, mam namiary na trzy miejsca w okolicach Mequinezy i Caspe. Uruchamiam maszynkę informacyjną kiedy i kto nad Ebro ma wolną hacjendę do wynajęcia. Plan mam taki aby wybrać się tam w czerwcu i ponownie we wrześniu. Połączenia lotnicze nie są drogie pod warunkiem nie zabierania wędziski i dużej ilości bagażu. Niestety w ubiegłym roku ''tanie linie'' lotnicze wykasowały nas prawie po 600zł w obie strony od osoby :/ a z samym bagażem podręcznym wyszłoby nawet poniżej 150zł wobie strony ( lecieliśmy z Poznania)Plus jest taki że podróż trwała tylko 2,5h. Ogólnie planuję w tym roku wyjazd z rodzinką do Hiszpanii w okolice Barceclony, a z tamtąd już rzut beretem aby urwać się na kilka dni nad Ebro.
Jak wyglądałby taki wyjazd:
1. wyjeżdżam autem (busem) z Polski dwa dni wcześniej i zabieram zainteresowanym sprzęt wędkarski, pelet i ewentualnie inne bagaże,
2. Przyjeżdżam do Hiszpanii dzień przed Waszym przylotem.
3. Przylatujecie samolotem do np Barcelony Reus praktycznie z bagażem podręcznym gdzie odbieram Was i jedziemy już nad Ebro gdzie bookujemy się w domku.
4. Spędzam z Wami pierwszy dzień lub dwa na wędkowaniu i wracam do rodzinki,
5. po kolejnych dwóch dniach kolejny powrót na rybki z Wami, uzupełnienie zakupów, wina itp itd,
6. pojawiam się w dzień wylotu, opuszczamy domek i zabieram Was na lotnisko skąd wracacie do kraju,
7. wracam drogą lądową do Polski ze sprzętem który odsyłam lub odwożę we wskazane miejsce,

Z pełną powagą koszt takiej wiązanej imprezy z wynajętym domkiem przy czterech chętnych osobach będzie oscylował w granicach 1500zł + bilet lotniczy. Jeśli będą chętne osoby lecieć pod namiot to w granicach 1000zł+bilet.
Takiej oferty nie ma żadne biuro podróży icon_wink.gif

Wyjazd jesienny to typowa eskapada wędkarska. Jedziemy tylko na ryby i tylko wędkarze. Cena może być nieco wyższa od czerwcowej. Wszystko zależy od ilości osób zainteresowanych.
Wrest może poświadczyć, że ryby są murowane icon_smile.gif
pozdrawiam
Karol
Profile CardPM
+Quote Post
bobas_demolka
post pią, 05 mar 2010 - 22:01
Post #52

Weteran
Nr użytkownika: 15,848

CYTAT(karol_77 @ pią, 05 mar 2010 - 04:24) *
Panowie, mam namiary na trzy miejsca w okolicach Mequinezy i Caspe. Uruchamiam maszynkę informacyjną kiedy i kto nad Ebro ma wolną hacjendę do wynajęcia. Plan mam taki aby wybrać się tam w czerwcu i ponownie we wrześniu. Połączenia lotnicze nie są drogie pod warunkiem nie zabierania wędziski i dużej ilości bagażu. Niestety w ubiegłym roku ''tanie linie'' lotnicze wykasowały nas prawie po 600zł w obie strony od osoby :/ a z samym bagażem podręcznym wyszłoby nawet poniżej 150zł wobie strony ( lecieliśmy z Poznania)Plus jest taki że podróż trwała tylko 2,5h. Ogólnie planuję w tym roku wyjazd z rodzinką do Hiszpanii w okolice Barceclony, a z tamtąd już rzut beretem aby urwać się na kilka dni nad Ebro.
Jak wyglądałby taki wyjazd:
1. wyjeżdżam autem (busem) z Polski dwa dni wcześniej i zabieram zainteresowanym sprzęt wędkarski, pelet i ewentualnie inne bagaże,
2. Przyjeżdżam do Hiszpanii dzień przed Waszym przylotem.
3. Przylatujecie samolotem do np Barcelony Reus praktycznie z bagażem podręcznym gdzie odbieram Was i jedziemy już nad Ebro gdzie bookujemy się w domku.
4. Spędzam z Wami pierwszy dzień lub dwa na wędkowaniu i wracam do rodzinki,
5. po kolejnych dwóch dniach kolejny powrót na rybki z Wami, uzupełnienie zakupów, wina itp itd,
6. pojawiam się w dzień wylotu, opuszczamy domek i zabieram Was na lotnisko skąd wracacie do kraju,
7. wracam drogą lądową do Polski ze sprzętem który odsyłam lub odwożę we wskazane miejsce,

Z pełną powagą koszt takiej wiązanej imprezy z wynajętym domkiem przy czterech chętnych osobach będzie oscylował w granicach 1500zł + bilet lotniczy. Jeśli będą chętne osoby lecieć pod namiot to w granicach 1000zł+bilet.
Takiej oferty nie ma żadne biuro podróży icon_wink.gif
Wyjazd jesienny to typowa eskapada wędkarska. Jedziemy tylko na ryby i tylko wędkarze. Cena może być nieco wyższa od czerwcowej. Wszystko zależy od ilości osób zainteresowanych.
Wrest może poświadczyć, że ryby są murowane icon_smile.gif
pozdrawiam
Karol

I rodzinka będzie zadowolona ( na paliwo nic nie wyda)icon_smile.gif
A tak z innej beczki - autem w 5 osób i bez samolotu ( zwłaszcza dieselek) wychodzi taniej:)
Pozdrawiam
b_d
Ten post edytował bobas_demolka pią, 05 mar 2010 - 22:03
Profile CardPM
+Quote Post
karol_77
post pią, 05 mar 2010 - 22:55
Post #53

Wędkarz

CYTAT(bobas_demolka @ pią, 05 mar 2010 - 23:01) *
I rodzinka będzie zadowolona ( na paliwo nic nie wyda)icon_smile.gif
A tak z innej beczki - autem w 5 osób i bez samolotu ( zwłaszcza dieselek) wychodzi taniej:)
Pozdrawiam
b_d

W 5 osób z bagażem i minimum100-150kg peletu, wędziska dwuczęściowe, pody... ? nawet w cztery osoby uznałbym to za sukces. Dodatkowo nie wkalkulowałeś wynajmu środka pływającego z silnikiem (około 1500zł/tydzień z paliwem), ja sprzęt pływający z silnikiem 25KM zabieram ze sobą autem. icon_cool.gif Bez łodzi lub dużego pontonu ciężko zanęcać i zarzucać 120-150m od brzegu, a podczas holu suma można stracić rybę przez przetartą plecionkę ( moje przykre doświadczenie z ubiegłego wyjazdu ). Z drugiej strony najważniejsze to tam być nad Ebro .... i wracać co rok icon_razz.gif

pzdr
Karol
icon_cool.gif

Profile CardPM
+Quote Post
lysol1982
post sob, 06 mar 2010 - 20:32
Post #54

Wędkarz
Nr użytkownika: 27,575
Numer GG: 10167011

CYTAT(ryba5245 @ wto, 02 lut 2010 - 22:33) *
Aktualne sa jeszcze wasze palny co do wyjazdu i z jakiej części polski on jest?? Sa jeszcze miejsca wolne ?

lysol1982 wiesz cos moze o tym wyjezdzie do hiszpani.. zbieracie jeszcze paczke??? ja jestem chetny na wyjaz nad ebro

plany byly ale bylo nas tylko dwoch i nie wypalilo.zebralem, okoliczna ekipe i bylismy w szwecji.ale widze ze karol ma tu jakies plany to moze cos z tego wyjdzieja wybieram sie z bobasem demolka do norwegi w terminie 28.08-4-09 ale jakby byly konkretne plany to mozna by pomyslec dodatkowo nad ebro
Ten post edytował lysol1982 sob, 06 mar 2010 - 20:35
Profile CardPM
+Quote Post
zapalka84punx
post pon, 08 mar 2010 - 22:59
Post #55

Początkujący
Nr użytkownika: 21,902
Numer GG: 9085735

Witam i mam zarazem pytanko znacie moze jakies komercyjne sumowe lowisko w okolicy slaska?
Profile CardPM
+Quote Post

Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

- Wersja Lo-Fi Aktualny czas: czwartek, 11 marzec 2010 - 20:05
Sklep akwarystyczny Wrocław | Imprezy integracyjne