![]() ![]() |
pią, 18 wrz 2009 - 05:36
|
|
![]() Szajbus Grupa: Moderator Postów: 2,976 Dołączył: pon, 27 paź 08 Nr użytkownika: 11,788 Numer GG: 1689261 |
Apropos sumow wszyscy uczymy sie na bledach, za rok bedzie lepiej!!
Czekam z niecierpliwoscia na zdjecia. |
|
|
|
|
|
sob, 19 wrz 2009 - 11:21
|
|
|
Wędkarz Grupa: Members Postów: 50 Dołączył: śro, 01 lip 09 Skąd: Hiszpania Nr użytkownika: 26,857 |
Witam po dwutygodniowej nieobecności w kraju. Opiszę na razie krótko ponieważ po tak długiej nieobecności nie mam czasu nawet fot zrzucić na kompa. Połowić połowiliśmy głównie karpi( przedział 50-96cm) ale były także sztuki 20-30cm na pelet 22mm !!!! Koledzy złowili kilka małych sumków a mi było przyznane zmierzyć się z tymi dużo większymi wąsaczami. Niestety przegrałem 2-0. W przyszłym roku poprawię statystykę obiecuję. Pierwszego suma miałem na żywca ( miał około 15-20kg) niestety plecionka przetarła się o skały. Drugiego mogę śmiało porównać do loko0motywy przez którą trzeszczał mi spining sandaczowy. Niestety łowiłem je bez stalki i w końcu żyłka 0,30 nie wytrzymała, Rybka pozostawiła mi na żyłce 2 metry śluzu Postaram się w weekend lub na początku przyszłego tyg wrzucić foty. A za tydzień ponownie jedziemy do Szwecji na metrowe szczupaki. Mamy jeszcze jedno miejsce w aucie więc jakby co to zapraszamy. Na koniec wielkie dzięki Bartku za garść informacji dotyczących załatwiania podstawowych spraw w Hiszpanii no i za info dotyczące rybek. Masz u mnie wielkiego browara pzdr Karol Hej Karol no to fajnie że połapaliscie i ze wypad sie udał a co do sumów to ja tez ostatnio nie wyciągnełem zadnego pozadnego suma ale nie ma sie co przejmowac....W kazdym razie znasz juz wode wiesz wszystko co i jak to za rok bedzie o wiele lepiej |
śro, 30 gru 2009 - 01:37
|
|
|
Wędkarz Grupa: Members Postów: 19 Dołączył: pon, 14 lip 08 Nr użytkownika: 9,615 Numer GG: 6788030 |
Koniec roku się zbliża i przypomniałem sobie o zaległościach :/ a mianowicie o zdjęciach znad Ebro. Wklejam tylko z karpikami i sandałkami bo jak wcześniej pisałem sumy pokazały mi tylko ogon. W przyszłym roku planuję dwa wyjazdy nad Ebro. Wąsaty już mi nie ucieknie
Hej Karol no to fajnie że połapaliscie i ze wypad sie udał a co do sumów to ja tez ostatnio nie wyciągnełem zadnego pozadnego suma ale nie ma sie co przejmowac....W kazdym razie znasz juz wode wiesz wszystko co i jak to za rok bedzie o wiele lepiej mam nadzieję że w przyszłym sezonie uda nam się spotkać nad wodą i coś razem wydłubiemy pzdr Edytuj, a nie piszesz posta pod postem. |
nie, 03 sty 2010 - 17:52
|
|
|
Początkujący Grupa: Members Postów: 4 Dołączył: śro, 30 gru 09 Nr użytkownika: 35,750 |
Karol, ile kosztował cię bilet do Barcelony? obojętnie czy w 1 czy w 2 strony, chodzi mi po prostu o koszt
|
pon, 04 sty 2010 - 14:10
|
|
|
Wędkarz Grupa: Members Postów: 17 Dołączył: śro, 15 lip 09 Skąd: starokrzepice Nr użytkownika: 27,575 Numer GG: 10167011 |
Koniec roku się zbliża i przypomniałem sobie o zaległościach :/ a mianowicie o zdjęciach znad Ebro. Wklejam tylko z karpikami i sandałkami bo jak wcześniej pisałem sumy pokazały mi tylko ogon. W przyszłym roku planuję dwa wyjazdy nad Ebro. Wąsaty już mi nie ucieknie karol jesli bys sie wybieral to daj znac prosze bo chetnie bym sie wybral polapac.chcialem w 2009 sie wybrac ale niestety ekipa sie rozleciala.napisz mi jaki to bylby mniej wiecej termin na ile i ile okolo ta impreza wyniesie |
pon, 04 sty 2010 - 16:48
|
|
|
Wędkarz Grupa: Members Postów: 61 Dołączył: pon, 22 cze 09 Skąd: czestochowa-poraj Nr użytkownika: 26,305 Numer GG: 8636730 |
Siemka all ,ladne wyniki panowie tak 3mac.
Tak na marginesie ile taki tygoniowy wypad was kosztowal od osoby ? Jakies plany wypadowe na ten rok ktos ma ? Bo chetnie dolaczyl bym sie do ekipy jak czas pozwoli ^_^ Gdyby nie to jakies porady na temat ebro co , gdzie i jak np : 1 sprzet 2 lowiska 3 zaneta 4 jak tam sytuacja wyglada z okresami ochronnymi czy wogule cos takiego tam jest ? Chodzi mi o sumy dzieki z gory i pozdro |
pią, 08 sty 2010 - 14:30
|
|
|
Wędkarz Grupa: Members Postów: 50 Dołączył: śro, 01 lip 09 Skąd: Hiszpania Nr użytkownika: 26,857 |
mam nadzieję że w przyszłym sezonie uda nam się spotkać nad wodą i coś razem wydłubiemy pzdr Hej Karol nie ma sprawy,daj tylko troche wczesniej znac a ja sie dostosuje i dojade do was.. Ja pierwszy wypad zalicze w marcu...pozdrawiam Koniec roku się zbliża i przypomniałem sobie o zaległościach :/ a mianowicie o zdjęciach znad Ebro. Wklejam tylko z karpikami i sandałkami bo jak wcześniej pisałem sumy pokazały mi tylko ogon. W przyszłym roku planuję dwa wyjazdy nad Ebro. Wąsaty już mi nie ucieknie Piękne rybki!!!!Fajnie ze wypad sie udał!!! Siemka all , Zajebiste wyniki panowie tak 3mac. Tak na marginesie ile taki tygoniowy wypad was kosztowal od osoby ? Jakies plany wypadowe na ten rok ktos ma ? Bo chetnie dolaczyl bym sie do ekipy jak czas pozwoli ^_^ Gdyby nie to jakies porady na temat ebro co , gdzie i jak np : 1 sprzet 2 lowiska 3 zaneta 4 jak tam sytuacja wyglada z okresami ochronnymi czy wogule cos takiego tam jest ? Chodzi mi o sumy dzieki z gory i pozdro Witam kolego napomkne ci troche na temat ebro,chociaz wczesniej troche informacji juz było!!Co do kosztow to trudno powiedziec zalezy jakim autem jedziesz(lub samolotem)czy pellet przywieziesz z polski no i i ile browarow wypijesz hehe no i spanie w namiocie to taki mały zarys najlepiej jak policzysz benzyne jakies 2300km zalezy z jakiego miejsca w Polsce a reszte według uznania(chodzi mi o wyzywienie) Edytuj, a nie piszesz posta pod postem. |
wto, 02 lut 2010 - 21:33
|
|
|
Początkujący Grupa: Members Postów: 2 Dołączył: pią, 29 sty 10 Nr użytkownika: 36,087 Numer GG: 5422331 |
Aktualne sa jeszcze wasze palny co do wyjazdu i z jakiej części polski on jest?? Sa jeszcze miejsca wolne ?
Ten post edytował PasiastyIrokez:) wto, 09 lut 2010 - 18:01
lysol1982 wiesz cos moze o tym wyjezdzie do hiszpani.. zbieracie jeszcze paczke??? ja jestem chetny na wyjaz nad ebro Edytuj, a nie piszesz posta pod postem. |
wto, 09 lut 2010 - 03:13
|
|
|
Wędkarz Grupa: Members Postów: 19 Dołączył: pon, 14 lip 08 Nr użytkownika: 9,615 Numer GG: 6788030 |
Nie było mnie ostatnio na forum ( narodziny drugiego synka
pozdrawiam Karol |
śro, 10 lut 2010 - 13:02
|
|
|
Wędkarz Grupa: Members Postów: 36 Dołączył: sob, 16 wrz 06 Nr użytkownika: 2,911 |
Witam.
Ja caly czas powaznie mysle o Hiszpanii, ale czy wyplai nie wiem. Narazie nie mam ludzi, a samemu to nie bardzo. Jezeli jest lub bedzie cos organizowane to prosze info na PW lub gg 4662491 Pozdrawiam Lukasz. |
pią, 05 mar 2010 - 03:24
|
|
|
Panowie, mam namiary na trzy miejsca w okolicach Mequinezy i Caspe. Uruchamiam maszynkę informacyjną kiedy i kto nad Ebro ma wolną hacjendę do wynajęcia. Plan mam taki aby wybrać się tam w czerwcu i ponownie we wrześniu. Połączenia lotnicze nie są drogie pod warunkiem nie zabierania wędziski i dużej ilości bagażu. Niestety w ubiegłym roku ''tanie linie'' lotnicze wykasowały nas prawie po 600zł w obie strony od osoby :/ a z samym bagażem podręcznym wyszłoby nawet poniżej 150zł wobie strony ( lecieliśmy z Poznania)Plus jest taki że podróż trwała tylko 2,5h. Ogólnie planuję w tym roku wyjazd z rodzinką do Hiszpanii w okolice Barceclony, a z tamtąd już rzut beretem aby urwać się na kilka dni nad Ebro.
Jak wyglądałby taki wyjazd: 1. wyjeżdżam autem (busem) z Polski dwa dni wcześniej i zabieram zainteresowanym sprzęt wędkarski, pelet i ewentualnie inne bagaże, 2. Przyjeżdżam do Hiszpanii dzień przed Waszym przylotem. 3. Przylatujecie samolotem do np Barcelony Reus praktycznie z bagażem podręcznym gdzie odbieram Was i jedziemy już nad Ebro gdzie bookujemy się w domku. 4. Spędzam z Wami pierwszy dzień lub dwa na wędkowaniu i wracam do rodzinki, 5. po kolejnych dwóch dniach kolejny powrót na rybki z Wami, uzupełnienie zakupów, wina itp itd, 6. pojawiam się w dzień wylotu, opuszczamy domek i zabieram Was na lotnisko skąd wracacie do kraju, 7. wracam drogą lądową do Polski ze sprzętem który odsyłam lub odwożę we wskazane miejsce, Z pełną powagą koszt takiej wiązanej imprezy z wynajętym domkiem przy czterech chętnych osobach będzie oscylował w granicach 1500zł + bilet lotniczy. Jeśli będą chętne osoby lecieć pod namiot to w granicach 1000zł+bilet. Takiej oferty nie ma żadne biuro podróży Wyjazd jesienny to typowa eskapada wędkarska. Jedziemy tylko na ryby i tylko wędkarze. Cena może być nieco wyższa od czerwcowej. Wszystko zależy od ilości osób zainteresowanych. Wrest może poświadczyć, że ryby są murowane pozdrawiam Karol |
pią, 05 mar 2010 - 22:01
|
|
![]() Weteran Grupa: Members Postów: 113 Dołączył: pią, 23 sty 09 Skąd: Poznań Nr użytkownika: 15,848 |
Panowie, mam namiary na trzy miejsca w okolicach Mequinezy i Caspe. Uruchamiam maszynkę informacyjną kiedy i kto nad Ebro ma wolną hacjendę do wynajęcia. Plan mam taki aby wybrać się tam w czerwcu i ponownie we wrześniu. Połączenia lotnicze nie są drogie pod warunkiem nie zabierania wędziski i dużej ilości bagażu. Niestety w ubiegłym roku ''tanie linie'' lotnicze wykasowały nas prawie po 600zł w obie strony od osoby :/ a z samym bagażem podręcznym wyszłoby nawet poniżej 150zł wobie strony ( lecieliśmy z Poznania)Plus jest taki że podróż trwała tylko 2,5h. Ogólnie planuję w tym roku wyjazd z rodzinką do Hiszpanii w okolice Barceclony, a z tamtąd już rzut beretem aby urwać się na kilka dni nad Ebro. Jak wyglądałby taki wyjazd: 1. wyjeżdżam autem (busem) z Polski dwa dni wcześniej i zabieram zainteresowanym sprzęt wędkarski, pelet i ewentualnie inne bagaże, 2. Przyjeżdżam do Hiszpanii dzień przed Waszym przylotem. 3. Przylatujecie samolotem do np Barcelony Reus praktycznie z bagażem podręcznym gdzie odbieram Was i jedziemy już nad Ebro gdzie bookujemy się w domku. 4. Spędzam z Wami pierwszy dzień lub dwa na wędkowaniu i wracam do rodzinki, 5. po kolejnych dwóch dniach kolejny powrót na rybki z Wami, uzupełnienie zakupów, wina itp itd, 6. pojawiam się w dzień wylotu, opuszczamy domek i zabieram Was na lotnisko skąd wracacie do kraju, 7. wracam drogą lądową do Polski ze sprzętem który odsyłam lub odwożę we wskazane miejsce, Z pełną powagą koszt takiej wiązanej imprezy z wynajętym domkiem przy czterech chętnych osobach będzie oscylował w granicach 1500zł + bilet lotniczy. Jeśli będą chętne osoby lecieć pod namiot to w granicach 1000zł+bilet. Takiej oferty nie ma żadne biuro podróży Wyjazd jesienny to typowa eskapada wędkarska. Jedziemy tylko na ryby i tylko wędkarze. Cena może być nieco wyższa od czerwcowej. Wszystko zależy od ilości osób zainteresowanych. Wrest może poświadczyć, że ryby są murowane pozdrawiam Karol I rodzinka będzie zadowolona ( na paliwo nic nie wyda) A tak z innej beczki - autem w 5 osób i bez samolotu ( zwłaszcza dieselek) wychodzi taniej:) Pozdrawiam b_d |
pią, 05 mar 2010 - 22:55
|
|
|
I rodzinka będzie zadowolona ( na paliwo nic nie wyda) A tak z innej beczki - autem w 5 osób i bez samolotu ( zwłaszcza dieselek) wychodzi taniej:) Pozdrawiam b_d W 5 osób z bagażem i minimum100-150kg peletu, wędziska dwuczęściowe, pody... ? nawet w cztery osoby uznałbym to za sukces. Dodatkowo nie wkalkulowałeś wynajmu środka pływającego z silnikiem (około 1500zł/tydzień z paliwem), ja sprzęt pływający z silnikiem 25KM zabieram ze sobą autem. pzdr Karol |
sob, 06 mar 2010 - 20:32
|
|
|
Wędkarz Grupa: Members Postów: 17 Dołączył: śro, 15 lip 09 Skąd: starokrzepice Nr użytkownika: 27,575 Numer GG: 10167011 |
Aktualne sa jeszcze wasze palny co do wyjazdu i z jakiej części polski on jest?? Sa jeszcze miejsca wolne ? lysol1982 wiesz cos moze o tym wyjezdzie do hiszpani.. zbieracie jeszcze paczke??? ja jestem chetny na wyjaz nad ebro Edytuj, a nie piszesz posta pod postem. plany byly ale bylo nas tylko dwoch i nie wypalilo.zebralem, okoliczna ekipe i bylismy w szwecji.ale widze ze karol ma tu jakies plany to moze cos z tego wyjdzieja wybieram sie z bobasem demolka do norwegi w terminie 28.08-4-09 ale jakby byly konkretne plany to mozna by pomyslec dodatkowo nad ebro |
pon, 08 mar 2010 - 22:59
|
|
|
Początkujący Grupa: Members Postów: 3 Dołączył: sob, 18 kwi 09 Nr użytkownika: 21,902 Numer GG: 9085735 |
Witam i mam zarazem pytanko znacie moze jakies komercyjne sumowe lowisko w okolicy slaska?
|
|
|
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: czwartek, 11 marzec 2010 - 20:05 |