![]() ![]() |
wto, 14 lip 2009 - 21:56
|
|
|
Wędkarz Grupa: Members Postów: 10 Dołączył: pon, 13 lip 09 Skąd: śląsk- pomiędzy Bytomiem a Gliwicami Nr użytkownika: 27,462 |
Rheinlander "Zauroczyła" mnie cena na woj. opolskie - to tak szczerze. Powiem ci tyle, że w przyszłym roku uciekam ( o ile nic się nie zmieni do Łodzi ) tam to jeszcze lepsze warunki czyt: porozumienia o cenie nie wspomnę.
Co do konfliktów masz rację, ale to nie ty nie ja ustanawiamy reguły tylko ci powyżej co od lat trzymają łapy na tym HANI - ja też mam 75 km ale raz można było pojechać a witają cię z otwartymi rękoma. |
śro, 15 lip 2009 - 08:45
|
|
|
Weteran Grupa: Members Postów: 331 Dołączył: śro, 04 kwi 07 Skąd: gliwice Nr użytkownika: 4,671 |
ja mieszkam w gliwicach a do koła naleze w Blachowni woj. Opolskie wole zrobić 100 km w jedna stronę na łowisko i mec spokoj ciszę i radośc z ryb niz miec nerwy na slaskich akwenach, w Opolskim to chyba jakoś inaczej mysla sa czeste zarybienia ,po zarybieniu zakaz polowu przez 2 tygodnie (tak chyba powinno byc wszedzie) kiedyś byłem swiadkem (jak jeszcze nalezałem do kola w gliwicach)jak koleś wydawający zezwolenie dyktował mięsiarzowi terminy zarybien na danym łowisku masakra.
|
śro, 15 lip 2009 - 11:18
|
|
|
Wędkarz Grupa: Members Postów: 10 Dołączył: pon, 13 lip 09 Skąd: śląsk- pomiędzy Bytomiem a Gliwicami Nr użytkownika: 27,462 |
michu1234 - święte słowa kolego
|
sob, 30 sty 2010 - 15:02
|
|
![]() Weteran Grupa: Members Postów: 290 Dołączył: pią, 28 lis 08 Skąd: Boguszyce (śląsk) Nr użytkownika: 12,975 Numer GG: 10863512 |
Witam
|
sob, 30 sty 2010 - 15:25
|
|
|
Wędkarz Grupa: Members Postów: 16 Dołączył: nie, 22 lut 09 Nr użytkownika: 17,902 |
Witam Płaciłem składkę we wtorek, to mówili że bez zmian, tak jak w zeszłym roku |
sob, 30 sty 2010 - 17:39
|
|
![]() Weteran Grupa: Members Postów: 290 Dołączył: pią, 28 lis 08 Skąd: Boguszyce (śląsk) Nr użytkownika: 12,975 Numer GG: 10863512 |
K.... !! w tym naszym pzw zaczyna sie robic jak w pzpn tylko kasa kasa i kasa a reszte w dupie maja!!
elwood dzieki za info |
sob, 30 sty 2010 - 18:31
|
|
![]() Weteran Grupa: Members Postów: 306 Dołączył: śro, 07 maj 08 Skąd: śląsk Nr użytkownika: 8,653 |
K.... !! w tym naszym pzw zaczyna sie robic jak w pzpn tylko kasa kasa i kasa a reszte w dupie maja!! elwood dzieki za info Od dawna tak jest, na dodatek pracownicy PZW Katowice domagaja sie podwyżek i trzeba bedzie szukac osczędności aby dogodzić tym niezbędnym urzędnikom( info od samego prezesa okregu Katowice), ciekawe gdzie znajdą te oszczędności........ -------------------- Catch&Release!!
|
sob, 30 sty 2010 - 19:14
|
|
|
Weteran Grupa: Members Postów: 280 Dołączył: nie, 28 gru 08 Nr użytkownika: 14,446 Numer GG: 4487898 |
Witam Nic się nie zmieniło i nie zmieni przez kilka najbliższych lat... Jak ktoś nie wie to przetarg na odrę w Koźlu wygrali katowiczanie a na kanał gliwicki Opole Jak coś połowie na kanale dam znać |
sob, 30 sty 2010 - 23:50
|
|
|
Wędkarz Grupa: Members Postów: 16 Dołączył: nie, 22 lut 09 Nr użytkownika: 17,902 |
Od dawna tak jest, na dodatek pracownicy PZW Katowice domagaja sie podwyżek i trzeba bedzie szukac osczędności aby dogodzić tym niezbędnym urzędnikom( info od samego prezesa okregu Katowice), ciekawe gdzie znajdą te oszczędności........ W opolskim też składki poszły w górę o 10zł, podobno jeszcze przez 5 lat Rogi (Kędzierzyn Koźle) mają być w katowickim. Byle do wiosny |
wto, 02 lut 2010 - 09:08
|
|
|
Weteran Grupa: Members Postów: 331 Dołączył: śro, 04 kwi 07 Skąd: gliwice Nr użytkownika: 4,671 |
panowie same poj... siedza w tym pzw dziatki po 70 lat ktorzy myslenie maja z przedwojny ,cieszy mnie fakt ze się przeniosłem do opolskiego okręgu tam przynajmniej widać jakieś prace szlak mnie trafiał jak szedłem na jagielońska w gliwicach płacić składki ,panowie trzeba to wszystko obalić wybrac młodych ktorym w sercu lezy dobro polskich wód a nie rzucenie pare kilo karpia dla miesiarstwa
|
śro, 03 lut 2010 - 16:44
|
|
Michu tylko powiedz jak to zrobic? najlepiej to by bylo jakiegos kamikadze do pzw poslac xD a moze jakas petycja?
|
czw, 04 lut 2010 - 18:48
|
|
|
Weteran Grupa: Members Postów: 282 Dołączył: pią, 25 kwi 08 Skąd: zabrze Nr użytkownika: 8,451 Numer GG: 3298462 |
Witam wszystkich,slyszalem ze kanal gliwicki to doskonale lowisko karpi.Moze ktos powiedziec cos wiecej na ten temat?Lowiliscie tam karpie?
|
czw, 04 lut 2010 - 22:34
|
|
|
Wędkarz Grupa: Members Postów: 58 Dołączył: sob, 11 lip 09 Nr użytkownika: 27,350 |
Witam wszystkich,slyszalem ze kanal gliwicki to doskonale lowisko karpi.Moze ktos powiedziec cos wiecej na ten temat?Lowiliscie tam karpie? To prawda, karpi w kanale jest tak dużo (mam nadzieję) jak ponad 10 lat temu było na Rzeczycach, tyle że trudniej się do nich dobrać. Dawno już nie łowiłem w kanale, a na Rzeczycach w ostatnich latach byłem tylko parę razy i się przeraziłem, jak szybko został ten zbiornik przetrzebiony. Co do kanału to chodzi o odcinek mniej więcej od początku Dzierżna Dużego do Pławniowic, w tym roku mam zamiar trochę czasu poświęcić na kanał, po tych paru wypadach na wiosnę będę mógł coś więcej napisać. |
pią, 05 lut 2010 - 00:32
|
|
|
Szajbus Grupa: Members Postów: 1,278 Dołączył: wto, 07 lut 06 Nr użytkownika: 865 |
Owszem widziałem w kanale karpie tak na oko mające po kilkanaście kilo. Amury ponad metrowe, karasie takie 1,5- 2kg. Jest też szczupak, sandacz, węgorz i fajna płoć. W kanale nie łowię bo mam wątpliwości do czystości wody- choć od pewnego czasu widać , że jest czystsza.
|
pią, 05 lut 2010 - 03:19
|
|
![]() Weteran Grupa: Members Postów: 306 Dołączył: śro, 07 maj 08 Skąd: śląsk Nr użytkownika: 8,653 |
Panowie a jak wygląda sprawa z drapieżnikiem na kanale?? Chodzi mi głównie o sandacza i szczupaka.
-------------------- Catch&Release!!
|
pią, 05 lut 2010 - 09:17
|
|
|
sandacz to raczej blirzej wpływu do odry w ogóle kanał gliwicki robi się ciekawy pod wzgledem ryb dopiero w rejonach Ujazdu do kedzierzyna
|
pią, 05 lut 2010 - 18:38
|
|
|
Weteran Grupa: Members Postów: 282 Dołączył: pią, 25 kwi 08 Skąd: zabrze Nr użytkownika: 8,451 Numer GG: 3298462 |
Ja mam smaka w tym roku odwiedzic kanal na odcinku Bycina,od wyplywu Dzierzna Duzego do mostu chyba w Taciszewie.Dawno temu lowilem w nocy wlasnie od Byciny,braly karasie jeden lin ponad 50cm i karpik 32cm.Od tamtej pory nie daje mi spokoju jedna rzecz......w nocy splawialy sie ogromne ryby,to bylo cos niesamowitego,one byly naprawde ogromne.Do dzisiaj zastanawiam sie co to moglo byc.Wtedy nad ranem jakis starszy gosc zapial jakas lodz podwodna,ale za szybko chcial to wcisnac do siaty.....zylka przepieknie strzelila..Postanowilem w tym roku zapolowac na to cos,nie za bardzo wiem co na hak zawiesic,ale mysle ze na pierwsza nocke priorytetem bedzie pek rosowek i trupek.Mam tylko nadzieje ze te potwory jeszcze tam sa.Wiekszosc splawow wskazywalo na biala rybe,moze duze karpie,ale kilka powiedzmy splawow to byly na bank drapiezniki,ogromne drapiezniki.Mam nadzieje ze w tym roku plany wypala i uda mi sie zlowic chociaz jednego wieloryba z tej smierdzacej wody...
Ten post edytował daro22 pią, 05 lut 2010 - 18:39
|
pią, 05 lut 2010 - 23:25
|
|
Darku jak myślisz, że Ci pozwole samemu tam przesiadywac to sie mylisz xD to bedzie nasz sezon
|
pią, 12 lut 2010 - 22:24
|
|
Ludziska wiecie moze czy na kanale sa wegorze? z gory dzieki
|
pon, 26 kwi 2010 - 22:10
|
|
|
Wędkarz Grupa: Members Postów: 19 Dołączył: pon, 26 kwi 10 Nr użytkownika: 37,158 |
Witam cześć i czołem braci wędkarskiej.
Jestem "jednym z mięsiarzy" z okręgu katowickiego, czy ktoś może mi wytłumaczyć jak najprościej co oznacza poniższy zapis, znaleziony na stronie pzw: Porozumienie dla członków Okręgu PZW Katowice i Okręgu PZW Opole Członkowie okręgów Katowice i Opole mogą uprawiać amatorski połów ryb w obwodach rybackich: rz. Kłodnica nr 2, Psina nr 1, Odra nr 1 , Bierawka nr 1 na następujących warunkach: - członkowie PZW zrzeszeni w Okręgu PZW Katowice mogą łowić na obwodach rybackich należących do okręgu PZW Opole tj.: - obwodzie rybackim rz. Kłodnicy nr 2 – nr …. (obejmującym wody rzeki Kłodnicy na odcinku od osi jazu w Pławniowicach do ujścia do rzeki Odra wraz z wodami w korycie Kanału Gliwickiego od bramy dolnej śluzy Dzierżno do jego ujścia do rzeki Odry, wodami w korycie Kanału Kędzierzyńskiego i Kanału Kłodnickiego). Dodam tylko że nie mam w zwyczaju zabiajania ryb, chyba że naprawdę mam ochotę na mięsko, ale to rzadkość i co dziwne częściej kupuje w sklepie:) Ogólnie kiedyś łapałem na kanale i ciężko mi się obejść bez tej wody, płocie takie że w innych wodach nie widziałem, klenie olbrzymie, garbusy, szupaki, liny na uklejówki ( ale to była zabawa) typowo sportowa woda, tzn. chyba jest bardzo brudna więc nie przesadzajcie że wyjdają wam "wasze" ryby, a zresztą jakoś nie wydaje mi się że za granicą opolską jest magiczna bariera sportowego ducha i poszanowania rybostanu. Póki starzyki nie wymrą skandynawii u nas nie znajdziecie, a zwalanie całego zła na Katowice, cóż typowe dla nas polaczków, wszyscy są bee tylko ja jestem super Bardzo proszę kolegów o info i oczywiście oczekuje kontry:) Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: środa, 08 wrzesień 2010 - 00:53 |